8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - Birmingham City 2:1

Arsenal s vypjetím všech sil ukončil tři zápasy dlouhé čekání na ligové vítězství. Po pěti zápasech bez tří bodů sahali k úspěchu hráči Birminghamu, ale penalta v závěru první půle a zaspání na začátku té druhé zařídili očekávané vítězství svěřenců manažera Wengera.

Londýňané měli po celý zápas lehce navrch, ale svou přílišně složitou kombinací se nedokázali prodrat do zakončení. V posledních třech minutách pak museli bránit těsný náskok v desíti lidech, když se nepochopitelným zákrokem nechal vyloučit jinak dobře hrající Wilshere.

Kanonýři od první minutu na outsidera tlačili a po pěti minutách nechybělo mnoho, aby sklidili první ovoce. Krásnou kombinaci předvedl Wilshere s Chamakhem, jehož gólovou střelu zastavil až obětavý Carr. V úvodu to však byla jediná šance, kterou domácí dotáhli do konce. Cesta do vápna nebyla klestěna žádnými obtížnějšími překážkami, v šestnáctce ale o míč přicházeli velmi rychle.

Radost z přesné trefy pak v 17. minutě zkazil Squillacimu sudí Atkinson. Po přímém kopu Nasriho hlavičkou prostřelil Fostera, hraniční ofsajd ovšem rozhodčí přeci jen odpískal. Po dvou minutách dostal výtečný míč od Chamakha Aršavin, ten se už ocitl příliš blízko Fosterovi, který tak vyrazil na roh.

Uběhly další dvě minuty a nadějný kontr hnal kupředu Nasri. Sobecky však nevyužil přečíslení a zbytečně unáhlenou ranou z dálky poslal balón daleko za branku. Ve 23. minutě se poprvé ozvali hosté, Faheyova střela zpoza vápna byla sražena přímo do náruče Fabianskiho.

V další moment se mohla vyplatit hráčům londýnského klubu bojovnost, díky které udrželi míč. Po odvráceném centru naopak laxně přistrčil míč spoluhráči Larsson a Clichy pohotovou ranou jen těsně minul.

Zajímavou desetiminutovku pak ukončil přímý kop hříšníka Larssona, jeho pokus k bližší tyči Fabianski udržel před brankovou čarou. Jenže tři minuty po půlhodince hry centroval do vápna Fahey, Djorou byl příliš daleko od Žigiće a ten hlavičkou do protipohybu brankáře poslal překvapivě do vedení Birmingham.

Ve 39. minutě pak mohl stejný hráč přidat i druhou trefu, když se po nákopu z přímého kopu od poloviny hřiště dostal míč před branku. Hostující útočník ale trestuhodně přestřelil.

Opravdu trestuhodně. Hned v další minutě se totiž podařilo domácím srovnat. Dann se neobratně snažil odkopnout míč a v pádu zavadil o nohu Chamakha, rozhodčí okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Na ní si míč postavil Nasri a Fostera poslal na druhou stranu.

Jen dvě minuty po změně stran pak předvedli hráči Arsenalu parádní akci. Wilshere přiťukl hrudí míč na Songa, ten okamžitě patičkou vrátil anglickému talentu, který si zklidnil míč na prsou a pohotovou přihrávkou dostal do vápna Chamakha. Letní posila do útoku pak ve výskoku povedenou "zidanovkou" přešla přes nedůrazného Carra a po kličce brankáři otočila stav střelou do prázdné.

Následujících pětadvacet minut bylo ve znamení přílišné kombinace Arsenalu, který měl daleko blíže k pojistce, než jeho soupeř k vyrovnání. Přesto se přes své snaživé přihrávky dostal do zajímavého zakončení až dvacet minut před koncem. Aršavinova teč na malém vápně z úhlu k bližší tyči tolik starostí Fosterovi nenadělala.

Šest minut před koncem nezamýšlel špatný pokus zpoza vápna Rosický, ale i jeho pokus skončil v rukavicích brankáře soupeře. Stejně dopadl i v první minutě nastavení střelou z otočky zpoza šestnáctky Nasri.

Když se zdálo, že zápas v klidu skončí avizovanou čtvrtou minutou nastavení, přišel naprosto zbytečný skluz Wilsherea na Žigiće a domácí záložník musel okamžitě opustit hrací plochu. Šest minut po řádné hrací době pak musel zachránit své spoluhráče dobrým čtením hry Fabianski, když decimetry před Johnsonem zachytil nebezpečný centr a udržel tak všechny body v Londýně.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (11)

Přidat komentář
cresposuper

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

čas se probrat 4-0...

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 vyhraje arsenal - walcott,song,rosicky

Reagovat
smazaný uživatel

co to robi ten arsenal dufam ze cim skor otocia

Reagovat
smazaný uživatel

staci!

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal naj klub ale az po barcelone

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele