14. kolo
28.11.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan ihned napravil ostudu, když porazil osmý Sunderland

Wigan se vcelku rychle oklepal po strašidelném debaklu od Tottenhamu a díky Rodallegově povedené střele z ostrého úhlu přemohl Sunderland. Steve Bruce tak zažil nepříliš zdařilý návrat na DW Stadium, odkud v létě uprchl, a teď určitě dumá nad tím, proč jeho tým minule přehrál Arsenal a teď podal tak slabý výkon proti Wiganu.

Latics se poučili z nedávné potupné porážky a nastoupili v docela opatrné sestavě s osamoceným Scotlandem na hrotu. Po celý zápas tak byli silní v obraně i v záloze, přičemž milerádi využívali každé naskytnuté možnosti vyrazit k rychlému brejku. Sunderlandu se naproti tomu dlouho nedařilo dostat se do pořádného tempa, takže se Rodallega krátce po začátku hladce protlačil před Bardsleyho, aby N’Zogbiův centr poslal alespoň do boční sítě soupeřovy klece. Úvodní část opravdu patřila takřka výhradně domácím, za které vzápětí promluvil ještě Scotland, když další N’Zogbiovu pobídku nasměroval přímo do Fülöpova ramena. Do třetice to pak byl hostující Turner, kdo málem popravil vlastní spoluhráče, na jeho neobratný zásah ovšem včas zareagoval skvělý Fülöp.

Black Cats byly v první půli skutečně bezzubé, vlastně jedinou příležitost si vytvořil Darren Bent, a to ještě Kirklanda ani přímo neohrozil, neboť se záchrannou brzdou stihl přispěchat protihráč Boyce. Nejlepšímu střelci Sunderlandu dnes zoufale scházela podpora trápícího se tria Malbranque-Reid-Richardson, takže pro defenzivu Wiganu nepředstavoval pořádnou hrozbu. Až když Campbell vystřídal Malbranquea, probraly se i černé Kočky. Jenže Reid pálil pouze nad břevno, zatímco po chvíli pro změnu Bent hlavičkoval dosti nepřesně.

To Wigan byl v koncovce přece jen pevnější. Figueora sice ještě vypálil přímo do Fülöpovy náruče a Rodallega vzápětí pouze minul, avšak druhý jmenovaný své zaváhání zavčasu odčinil. V 76. minutě setřásl haprujícího Da Silvu, na zadní tyči se potkal se Scharnerovým centrem a vnějším nártem posunul balon za brankovou čáru.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědav na Wigan po tom KO na Tottenhamu ... tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele