19. kolo
26.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 1:1

Wigan doma na Boxing Day prohrával s Blackburnem, který vedl zásluhou první letošní branky Benni McCarthyho, ale nakonec dokázal alespoň vyrovnat. Nadále se tak Latics pohybují těsně nad sestupovou propastí.

V úvodu duelu došlo ke dvěma kuriózním situacím, když si obě mužstva mohla dát vlastní gól. Nejprve v sedmé minutě poslal Hoilett míč na McCarthyho, před kterým sice zasáhl Bramble, ale mohl být rád, že míč minul jeho branku. O pět minut později zase úřadoval Chris Samba, který chtěl hlavičkou nahrát Robinsonovi, ale příliš se netrefil a hostující gólman měl co dělat, aby míč vyškrábl mimo.

Ve 29. minutě se už o žádnou komickou situaci nejednalo, nýbrž šlo o první gól utkání. Keith Andrews poslal trestný kop na hlavu Nelsena, jenž míč vrátil zpět na McCarthyho a ten pravačkou z voleje poslal Rovers do vedení. Krátce před přestávkou skvěle zasáhl Robinson, jenž se položil do nebezpečného centru Jasona Scotlanda, míč vzápětí definitivně odkopl Samba.

Pár desítek vteřin po změně stran moc nechybělo a bylo to už o dvě branky, jenže to by musel po patičce McCarthyho trefit branku ve skvělé pozici N'Zonzi. Odpověď Wiganu byla skvělá, v 52. minutě na 1:1 srovnal hlavičkující Rodallega, jenž využil centru N'Zogbii. Vzápětí mohl Wigan strhnout vedení na svoji stranu, jenže Scotland v akci jeden na jednoho proti Robinsonovi hrozivě selhal. Na DW Stadium se v té chvíli hrálo nahoru dolů, šanci střídala šance. Na jedné straně pálil nepřesně N'Zogbia, na té druhé málem vyslal do velké šance Di Santa McCarthy.

V 82. minutě vhazoval Pedersen, míč se dostal k McCarthymu a hostující forvard nádherně vypálil, jenže ještě lepší zákrok vytáhl Chris Kirkland a střelu neuvěřitelně zlikvidoval. O deset minut později musel domácí gólman znovu do akce, vybíhal proti Robertsovi. A nakonec ve čtvrté minutě nastavení přišly dvě obrovské šance, ale i ony zůstaly nevyužity. Pedersenův trestný kop totiž s pomoci Samby překonal Kirklanda, ale na brankové čáře zasáhl Bramble. Do brejku se okamžitě vydal Gomez, ale místo toho, aby ve slibné pozici pálil, tak nahrál a šanci zmařil.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
scholes18

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ManUnited

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan podává celou sezónu velmi nevyrovnané výsledky i jejich hra je jaksi labilní, těžko tedy tipovat. Latics nemám rád, věřím že v tomto derby vyhrajeme my 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele