15. kolo
05.12.2009 16:00 CET
2 : 3
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Birmingham City 2:3

Birmingham sice ve Wiganu prohrával, ale ve druhém poločase se zvedl a dvěma góly v rozmezí pěti minut vývoj otočil a nakonec zápas dotáhl do vítězného konce. Brums tak protáhli sérii bez prohry na šest zápasů, dnes to pro ně navíc byla první výhra nad Wiganem na jeho hřišti vůbec.

Hosté měli poslední úspěchy založeny především na kvalitní obranné práci a čistém kontu, ale to dnes nevyšlo. Po půlhodině hry totiž pronikl do pokutového území Jason Scotland, vyčkal na příchod spoluhráčů a pak poslal míč N'Zogbiovi, který nádhernou ranou levačkou otevřel skóre. Dobré je také zmínit střídání na domácí straně, které přišlo deset minut před úvodní brankou utkání, zraněného gólmana Chrise Kirklanda musel nahradil Pollitt.

Do kabin se sice šlo za příznivého stavu pro Latics, jenže po změně stran rozjel Birmingham své útočné představení. Od 46. minuty se na branku Pollitta hrnul jeden útok za druhým a domácí nakonec kapitulovali po hodině hry. Bowyer vybojoval trestný kop, ke kterému se postavil Larsson a prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal. Uběhlo jen šest minut a Brums už vedli, proti rozběhnutému Benitezovi vyběhl Pollitt, ale hostující útočník mazácky zasunul. Vzápětí měl šanci na vyrovnání Boyce, ale nevyužil ji, a tak se musel se svými spoluhráči v 72. minutě sklonit nad soupeřem, který během pár minut definitivně obrátil celý zápas. Opět za vším stál trestný kop a další parádní rána Larssona. Dvě minuty před koncem sice ještě stihl snížit Jordi Gomez, ale více již Wigan nestihl a odchází poražen.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk, eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

Birminghamsky styl slavy uspech. 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele