35. kolo
18.04.2010 14:30 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Arsenal definitivně ze hry o titul, může za to parádní wiganské zmrtvýchvstání

V minulých zápasech to byl Arsenal, kdo kraloval koncovkám svých zápasů. Takřka pokaždé je navíc ozdobil alespoň jednou brankou. Teď na hřišti Wiganu se předvedl v docela jinačím světle. V závěrečné desetiminutovce sice opět dokázal prakticky nemožné, ale za to tentokrát Wenger určitě nebude rád - povedlo se mu totiž prohospodařit vedení 0:2 a nakonec i prohrát.

Už od úvodních minut bylo zřejmé, že podzimní debakl Wiganu se tentokrát konat rozhodně nebude. Arsenal byl totiž v hodně improvizované sestavě od ideálního projevu na míle vzdálen. V první půli nikdy soupeře nedokázal pořádně přehrát, převzít taktovku zápasu mu znemožňovala hlavně přemíra nepřesnosti v rozehrávce. Wiganisté působili přeci jen živěji, byli o poznání lépe namotivovaní. Přesto však v součtu ohrozili Fabianského leda několika nebezpečnými (a nezakončenými) centry a pár nepřesnými pokusy N’ Zogbii. Arsenal strašil protivníka především skrze průniky rychlonohého Walcotta. Ten však dlouho volil špatná rozřešení - hned dvakrát se hnal na Kirklanda sám z menšího úhlu a volil nesmyslnou přihrávku místo zakončení.

Napotřetí, kdy ho delikátně vyslal na zteč Bendtner, už střílet musel a konečně mu to vyšlo. Protáhl se mezi dvěma zadáky v pruhovaném a horko těžko procedil míč pod padajícím Kirklandem. Tehdy zbývaly do konce poločasu pouhé čtyři minuty. Přesto však ještě Walcott neřekl své poslední slovo. V úplném závěru zleva prvně vystřelil a hnedka jen těsně minul vzdálenější tyč.

Jestliže vstup do prvního dějství se Gunners podle představ určitě nevydařil, druhý poločas odstartovali rovnou gólem. Po rohu se prosadil Silvestre, když sám nebyl hlídán a mohl hlavičkovat přesně k pravé tyčce, kde rovněž nikdo z wiganistů neoperoval. Dvougólové vedení Arsenalu ovšem nemuselo mít moc dlouhé trvání. To kdyby N‘ Zogbia tváří v tvář Fabianskému pálil o něco prudčeji, nebo kdyby Diaby o mnoho lépe ustál pokus přelobovat Kirklanda. Nakonec se tedy po delší době bez nějakého vzrušení měnilo skóre až deset minut před koncem. Tehdy po levé straně pronikl agilní Moses, na ose hřiště našel Watsona a ten po zemi konečně překonal nejistého Fabianského - 1:2. To ještě nikdo netušil, že je to předzvěst neskutečného kolapsu dosud neohroženého Arsenalu.

Kanonýři totiž zbývající minuty totálně vypustili. Nejprve ještě Watsonovu hlavičku z brankové čáry vykopával Nasri, ale hned vzápětí už Eastmond přišel s odkopem až příliš pozdě. Fabianski neudržel rutinní centr, ten se od hlavy Bramblea odrazil za brankovou čáru a až teprve potom zasáhl hostující záložník. Fantastický závěr v podání Wiganu dokonal překrásným "angličanem" N‘ Zogbia a Wenger, oproti úvodu zápasu již bez saka, nemohl uvěřit vlastním očím.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
justcall

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 ►Van Persie dá gól◄

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 rosa 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 HT->60min. RvP on->5:0 FT

Reagovat
smazaný uživatel

z pohledu arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

na jaký stránce se to dá sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Daníček....prosím podívejte se na tabulku..děkuju.

Reagovat
Legolas John

Łukasz Fabiański nemá na Arsenal FC

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim....

Reagovat
smazaný uživatel

.. Konečná pro Arsenal

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele