15. kolo
05.12.2009 16:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Manchester United 0:4

United nemohli v Upton Parku dlouho vstřelit gól, vše nakonec zlomil až v nastavení první půle Scholes. Ve druhém dějství už obhájce titulu Kladiváře rozebral a vstřelil další tři góly.

Už před zápasem měli Red Devils početnou marodku a za další vítězství zaplatili svěřenci Sira Alexe Fergusona velkou daň, zápas totiž kvůli zranění předčasně skončil pro Garryho Nevilla a bez šrámu neodešel ani další obránce Wes Brown. V současné chvíli tak chybí Manchesteru už osm hráčů prvního týmu.

Kvůli četným zraněným tak museli na neobvyklých pozicích nastoupit Fletcher, Carrick nebo Giggs. Právě poslední jmenovaný zařídil první šanci zápasu, ačkoliv určitě ne tak, jak si představoval. Jeho špatná přihrávka totiž vyslala do útoku Hinese, který hledal Collisona, ale toho na poslední chvíli dokázal Giggs na zadní tyči zastavit. V 17. minutě měl po rohovém kopu a sklepnutí Browna šanci Gibson, ale jeho volej byl tečován mimo branku. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 0:0, objevil se Paul Scholes, hrudí si stáhl odhlavičkovaný míč a levačkou z half-voleje otevřel skóre. Green se sice míče dotkl, ale vytáhnout ho již nedokázal.

Úvod druhé půle se nesl v duchu dobrých, leč promarněných šancí domácích. Nejprve v zakončení zaváhal Stanislas a následně hlavičkou poslal míč přímo do náruče Kuszczaka osamocený Tomkins. Za neproměněné šance West Ham zaplatil po hodině hry. To Giggs připravil střeleckou pozici pro Darrona Gibsona, který dělovkou z 20 metrů zvýšil na 2:0. Pro irského mladíka to byl už třetí gól v tomto týdnu. O deset minut později zvýšil na 3:0 po spolupráci Rooneyho s Andersonem Antonio Valencia a hned za další minutku to bylo už o čtyři branky. Tentokrát centroval Valencia a na střelce Rooneyho prodlužoval Berbatov. A výsledkem 0:4 zápas také skončil.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk, eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

man prohraje 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Kladiváři hodí plychtu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nemanja Vidić, Wes Brown, Patrice Evra, Gary Neville: pokud bude tahle obrana tak by to melo byt v pohode...uz bych privital zpatky Ferdinanda

Reagovat
vanGomm

Tip +2,5

Reagovat
ManUnited

Muž zápasu = Scholes

Reagovat
Mustang™

proč green střídal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele