29. kolo
06.03.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

West Ham United - Bolton Wanderers 1:2

West Ham padl na svém hřišti s Boltonem, který během čtvrthodiny zmrazil Upton Park dvěma góly. I když se v samotném závěru trefil Diamanti, na vstřelení vyrovnávacího gólu už nezbyl Kladivářům čas.

Všechny předzápasové statistiky prorokovaly vítězství domácích. Vždyť Bolton nevyhrál na cizích hřištích přes sedm měsíců. I poslední gól vstřelený do domácí branky pamatuje už ledacos. Konkrétně téměř sedm hodin hry.

Avšak hostující hráči ukázali, kterak jsou papírové předpoklady vrtkavou záležitostí. Během šestnácti minut totiž dokázali dvakrát skórovat a doslova tak šokovali celý stadion.

První gól vsítil už v desáté minutě Kevin Davies, když si dokázal naskočit na přihrávku Leeho a v hlavičkovém souboji přetlačil obránce Fauberta.

Tím však neschopnost obrany Kladivářů poradit si s útočnným duem Boltonu nekončila. Jen o šest minut později totiž Cohen srazil míč až k Wilsherovi, který zblízka akrobaticky prostřelil brankáře Greena podruhé a stal se tak nejmladším střelecem Premier League v této sezóně.

Jestliže se hra West Hamu v obranné fázi dala považovat za velmi špatnou, pak útočení šlo domácím na jedničku. Například dva volné kopy Itala Diamantiho stojí za zmínku.

Velkou šanci měl již zmíněný hráč o další chvíli později. Po faulu na Radoslava Kováče zahrával italský záložník další standardní situaci a protáhl brankáře Jaaskelainena, který si však se střelou poradil se stejnou bravurou, s jakou v následujícím momentu lapil míč před Francem.

V největší šanci dosavadního průběhu se ocitl Carlton Cole. Perfektním sprintem si doběhl na pas Parkera a objevil se sám před brankářem, avšak míč si příliš dlouho připravoval. Dal tak čas hostujícímu Rickettsovi, aby jeho následnou střelu zblokoval.

Ve druhé půli přišla pro Bolton velká nepříjemnost. Tamir Cohen totiž během devíti minut nasbíral dvě žluté karty a musel se jít předčasně osprchovat.

Domácí se ale dokázali prosadit až ve strhujícím závěru, kdy se prosadil Diamanti, když krásnou střelou překonal do té doby výtečného a bezchybného Jaaskelainena. V zoufalém závěru se snažil ještě Diamanti o vyrovnání, avšak svým nepřímým kopem trefil jen zeď.

Pro Bolton mají tyto tři body cenu zlata. Díky nim se ještě více vzdálil sestupovým příčkám a dokázal se v tabulce dostat právě přes West Ham.

Autor: Filip Horký / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná záležitost 3:1

Reagovat
vanGomm

Bolton to na West Ham docela umí.Zkusím X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 stačí

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tipy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele