11. kolo
31.10.2009 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sunderland AFC - West Ham United 2:2

West Ham United přicestoval do Sunderlandu s nutností vyhrát. Poslední zisk tří bodů oslavil v prvním kole, od té doby se trápil. A dnes byl k vítězství poměrně blízko. Po gólech Colea a Franca sice už vedl 2:0, ale ani to mu nestačilo. Zápas vítěze po devadesáti minutách nepoznal.

Pouhých sedm minut málem stačilo domácím k tomu, aby se dokázali střelecky prosadit. Ve více než jasné tutovce se ocitl kanonýr Darren Bent, jenže z jeho hlavičky nic nebylo, protože nemířil přesně. Vzápětí vyzkoušel štěstí na druhé straně Noble - pálil však příliš slabě. V 13. minutě dostal prostor na kraji pokutového území obránce Paolo Da Silva a nečekanou střelou nakonec trefil tyč Greenovy brány, který na jeho pokus nikterak nereagoval.

Také West Ham se osmělil k útoku a po ose Collison - Franco se u míče ocitl Behrami, kterého ale následně skvěle vychytal Gordon. Zajímavý fotbal pokračoval i nadále. Do zakončení se dostal Bent, ovšem ani tentokrát na Greena nevyzrál. Jako první se mezi střelce zapsal útočník Kladivářů Franco, kterého vybídl ke skórování mladík Collison.

Ten měl prsty také ve druhém gólu West Hamu. Ten přišel ve 37. minutě, kdy se zapsal mezi střelce Carlton Cole. Sunderland však na nepříznivý stav velmi rychle zareagoval. Z přímého kopu napřáhl Andy Reid a krásnou střelou snížil opět na rozdíl jediné branky. Jenže ještě před poločasovým hvizdem viděl za faul na Ilungu červenou kartu útočník Kenwyne Jones a svému týmu řádně zkomplikoval situaci.

Také po změně stran byla k vidění řada zajímavých příležitostí na obou stranách. Ve 48. minutě se pokoušel o navýšení vedení Franco, s jeho hlavičkou po rohovém kopu si však Gordon poradil. Už o minutu později střílel na druhé straně Bent, postrádal ale přesnost. Následně se musel Green vyznamenat proti pokusu Turnera. V 55. minutě naopak střílel Cole, jenže ani on nemířil přesně, a proto se stále skóre neměnilo.

Sunderlandu dneska nebylo příliš přáno. Během druhého poločasu se podařilo trefit břevno jak Canovi, tak krátce na to také Da Silvovi. I přesto se ale domácí hráči přeci jen dočkali vyrovnání. Bent poslal centr na zadní tyč, kde dorážel do sítě Kieran Richardson. Darren Bent mohl dokonce zařídit pro svůj tým tři body. Nejprve ale poslal míč přímo do rukou Greena, o pár minut později pak hlavičkoval nepřesně.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 1-1

Reagovat
Lahvac-CZ

i*

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hmm přeju West Hamu, ale nevim nevim. Snad je Zola vyhecuje...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.:0

Reagovat
hawk

1:2 pro WHU. Jinak tu remízu s Arsenalem uhráli hammers na Boylen ground

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele