17. kolo
05.01.2010 20:45 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Stoke City - Fulham FC 3:2

V dohrávce 17. kola anglické Premier League přivítal Stoke na svém hřišti Fulham. Po většinu utkání jsme byli svědky vyrovnaného souboje, který nakonec domácí vyhráli v těsném poměru 3:2. V tabulce se tak Stoke přiblížil Fulhamu na tři body a dostal se na desátou pozici. Fulham zůstal devátý.

Domácí vstoupili do utkání velmi zostra a od samého začátku si vypracovávali nebezpečné příležitosti. Už ve 3. minutě se mohli domácí dostat do vedení. Po rychlém brejku vyslal Sidibe do útoku křížnou přihrávkou Etheringtona, který nezaváhal a zakončil přesně. Bohužel pro domácí byl ale nahoře praporek pomezního rozhodčího a gól nebyl uznán.

Chuť si domácí spravili o dalších deset minut později. Roh Etheringtona minul nejprve hlavu Hutha, ale za ním stál úplně osamocený Tuncay, který bez problémů uklidil balón za Schwarzerova záda - 1:0. Hned při další ztrátě míče Fulhamu zaútočil Stoke znovu. Sidibe vyslal vynikající kolmici na Tuncaye, který se z úhlu řítil sám na Schwarzera, ale na poslední chvíli zasáhl obránce Konchesky.

V další fázi se hrálo především ve středu hřiště, ale Stoke měl opět lehce navrch a svou převahu potvrdil i dalším gólem. Ve 34. minutě poslal skvěle hrající Etherington další centr do pokutového území Fulhamu a absolutně nikým nehlídaný Faye zvýšil hlavou pohodlně na 2:0 pro domácí. Třešnička pro domácí borce přišla o další tři minuty později, když zařídil třígólový pohodlný náskok Sidibe. Tuncay unikl obraně Fulhamu a naservíroval skvělý pas přímo na volného Sidibeho, který ranou z první k tyči nedal Schwarzerovi šanci cokoliv udělat. Ve 42. minutě se zranil domácí Tuncay a nahradil ho Fuller. Do kabin se tak šlo za téměř rozhodnutého stavu 3:0 pro Stoke.

Ve druhé půli se Fulham otřepal a předvedl skvělý výkon. Ke snížení došlo patnáct minut po hvizdu. Dempsey se zmocnil balónu a přihrával nepřesně na Duffa, ale domácí obránce nešťastně tečoval balón, který propadl právě na volného Duffa, který tak snížil na 3:1.

Další obrovskou šanci snížit propásl v 70. minutě Dempsey. Po rohovém kopu Stoku se dostal Fulham do bleskového protiútoku a po kombinaci Koncheskyho s Dempseym druhý jmenovaný z voleje jen těsně minul levou tyč Simonsenovy brány. Chvíli poté měl Stoke příležitost zápas nadobro rozhodnout, ale v solidní pozici přestřelil branku Lawrence.

Jiskřička naděje vzplanula pro hosty pět minut před koncem základní hrací doby. Reputaci si napravil Dempsey. Po dlouhém autu si seběhl na střed a ranou z dobrý pětatřiceti metrů nedal gólmanovi domácích žádnou šanci. Závěr si ale domácí stav pohlídali a ve velmi pohledném utkání tak nakonec zvítězili pouze o gól.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady bych to viděl na plychtu 2:2

Reagovat
vanGomm

Také si myslím,že se výsledek tohoto zápasu bude asi motat kolem remízy.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych tu i věřil Fulhamu 0:2

Reagovat
Virtuos

Stoke vyhrá 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pohlednej fotbal s dělbou bodů... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham asi zvítězí - 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele