35. kolo
17.04.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Bolton Wanderers 1:2

Zdá se, že po dnešku je už záchrana v případě Boltonu téměř jistotou. Po heroickém závěru totiž Wanderers zvítězili na půdě Stoke a nyní je dělí od pásma sestupu již sedm bodů.

Stoke se s tím nijak nepáralo a hned od začátku převzalo otěže zápasu a vytvořilo si několik slibných šancí. Jedná z nich přišla už v 11. minutě, kdy panovaly v obraně Boltonu velké zmatky, záložník Rory Delap toho ale využít nedokázal. O dvě minuty později však Britannia Stadium mohl oslavovat. Dave Kitson vyzrál nad ofsajdovou pastí Boltonu a následně prostřelil také gólmana Jaaskelainena. Krátce na to se povedlo stoperovi Robertu Huthovi trefit tyčku.

Především aktivita domácích ale následně značně opadla, což se pochopitelně divákům příliš nelíbilo. V 34. minutě se hnal do obrovské šance Dave Kitson, jenže veškerou jeho snahu nakonec zastavil praporek pomezního. Zanedlouho pro změnu musel čarovat Jaaskelainen, který zlikvidoval gólovku Hutha a zamezil inkasování.

Také druhý poločas začal ve velkém stylu a rázem se mohlo hned několikrát měnit skóre. Jako první v zakončení selhal stoper Knight, o malou chvíli později naopak zblokoval Daviesovu střelu výborně hrající dlouhán Robert Huth. V 50. minutě pálil vedle Ivan Klasnič. Ten se ocitnul i v dalších dobrých střeleckých pozicích, ovšem dnes rozhodně neměl svůj den.

V 59. minutě pro změnu vychytal zkušený Sorensen mladíka Wilsherea. Poté se ale osmělilo také Stoke a hned z toho byla zajímavá příležitost Kitsona. Toho vyslal do gólové šance Etherington, anglický útočník ale poslal míč nad břevno.

Ve spalování gólových šancí naopak pokračoval na druhé straně Ivan Klasnič, který sice domácího gólmana permanentně zaměstnával, ale k ničemu kloudnému to nevedlo. Až pět minut před koncem začal úřadovat záložník Matthew Taylor. Nejprve mířil přesně ze standardní situace a v samotném závěru propálil Sorensena podruhé, čímž zařídil Boltonu tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Legolas John

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele