20. kolo
28.12.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Birmingham (ne)přestává udivovat - znovu zvítězil

Už deseti po sobě jdoucími zápasy bez porážky se před dvacátým kolem honosil nováček z Birminghamu. Tuhle nevídanou statistiku dnes ještě přikrášlil, když zvládl přetěžký duel na půdě Stoku. Sedmé místo Brums krátce po přestávce vystřelil útočník Jerome.

Po úvodním dějství odehraném na Britannia Stadium si kdejaký fanoušek mohl ulevit, že to druhé snad ani nemůže být horší. Ne že by utkání zcela scházelo nějaké to koření alespoň v podobě gólových šancí, ale ona mezihra popravdě nebyla nic moc. Za nepříliš dobrý dojem z prvního poločasu dost možná může i fakt, že jeho počáteční minuty nasadily laťku celkem vysoko.

Hrálo se totiž svěže a zejména Birmingham se nejednou ošklivě zapotil. Pokaždé se tak stalo při nepříjemných centrech Etheringtona, na něž trestuhodně nezvládl navázat ani Huth, ani později Shawcross. Pak už tempo zápasu přeci jen polevilo. Do přestávky se diváctvo dočkalo tak akorát neúspěšných hlavičkových pokusů Shawcrosse a Ridgewella.

Jaký kontrast oproti příští pětačtyřicetiminutovce, kdy hned z úplně první pozoruhodné akce druhého poločasu padl gól. Postaral se o něj Jerome, k němuž se v 50. minutě odrazil míč od Shawcrosse, smutného to hrdiny zápasu, a on ho po kostrbaté ose dokázal dopravit do sítě. V následujících chvílích byl ústřední postavou utkání Joe Hart, který krátce po sobě zlikvidoval dvě výtečné šance domácích. Nejdřív bravurně zareagoval na Etheringtonovu ránu, vzápětí si poradil i s Fayeho hlavičkou po rohovém kopu. To byly klíčové okamžiky zápasu.

Ve zbývajících minutách totiž sice Potters pokračovali v bombardování protivníkovy šestnáctky vysokými balony, ale nejčastěji už v předfinální fázi jim scházela přesnost. Kýženého vyrovnání, na které dřeli do morku kostí, se tak nakonec nedočkali.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2 pro city

Reagovat
Mircu5

0:1

Reagovat
scholes18

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham je velice nabuzeny ve sve serii bez prohry. Zde navazi opet perfektnim vykonem hodnym evropskych poharu.

Tip : 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele