26. kolo
09.02.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Pompey v závěru urvali alespoň tu zaslouženou remízu

Zítra se rozhodne o jejich osudu. V Portsmouthu očekávají posudek arbitráže ohledně jejich nesplacených dluhů, takže se dneska před perným dnem opravdu velmi rádi aspoň částečně povzbudili jedním bodem do tabulky. Ten jim až v nastavení vystřelil Dindane.

Na úvod utkání si ovšem domácí příznivci museli připadat jak ve zlém snu. Skoro jako by to už měla být předzvěst zítřejšího potencionálního debaklu. Už v deváté minutě totiž Benta, spurtujícího za dlouhým balonem, podkosil Rocha a po sudího přehmatu, kdy rozhodčí Friend nejprve ukázal na Yebdu a pak se opravil, putoval předčasně pod sprchy. Ani dlouhé debaty ohledně tohoto vyloučení však Benta nerozhodily a ten pak po své pravé ruce suverénně uklidil míč do brány. Pompey se ale, možná navzdory očekávání, ve zbytku poločasu obdivuhodně sebrali a Sunderland vlastně po celou dobu přehrávali, na bídný start nehledě.

Nicméně Dindaneho slušnou ránu lapil pozorný Gordon, přičemž O’Hara zanedlouho o kousek minul vzdálenější tyč soupeřovy klece. Domácí však pokračovali v takřka drtivém tlaku a ještě do přestávky si vypracovali pár zajímavě vyhlížejících příležitostí. Ovšem Dindaneho průnik skončil odvráceným centrem a průrazný Diop zase trefil jen boční síť. Pompey tedy museli tlačit i v druhé půli a to jim popravdě nečinilo příliš obtíží. V 53. minutě jim navíc odlehčil Cattermole, který po odvrácené šanci Piquionneho ostře zajel do Basinase a po druhé žluté kartě následoval Rochu do šaten.

Sudí Friend měl dnes vůbec perný den, na nedostatek práce se rozhodně stěžovat nemohl. Vždyť krátce po udělení druhé červené karty musel posoudit sporný zákrok McCartneyho na Piquionneho. Pro penaltové vyústění se však nakonec nerozhodl. Blýskalo se tedy na druhé straně, kde se v jednu chvíli Bent zjevil sám před Jamesem a jeho jediné štěstí bylo, že se strefil jen do tyče. Na tuto možnost navíc Bent po chvíli navlékl i další, tentokráte nepochodil se zajímavou křižnou střelou.

Poslední desetiminutovka už ale byla zase jen a jen v režii Pompey. Nejprve si ještě na Belhadjův krásný centr vyskočil Piquionne a ve skvostné pozici minul. Potom došlo na další červenání se a znovu se tak stalo ve prospěch domácích. Sotva vystřídavší Meyler uštědřil Finnanovi ukázkový loket a vlastně po minutě se ze hřiště ihned vypařil. To byl bezpochyby rozhodující okamžik tohoto zápasu. V nastavení sice ještě Gordon likvidoval přízemní pokus Piquionneho, ale na Dindaneho hlavičku po rohu O’Hary už byl i on krátký.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hutton

Reagovat
goodbay

Když se kouknete na poslední soupeře portsmouthu. Tak uričtě není výjimka, krom Fulhamu, že nebodovali

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouthu preju zachranu....ale sunderland dnes vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Twe...ten portsmouth musí koukat na svojí tabulku jako bagr na tvrdou hlínu xD...a jejich golman čumí jak chleba z tašky, když pouší ty góly xD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele