1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Portsmouth FC - Fulham FC 0:1

Fulham navázal na skvělé loňské výkony a díky tomu si veze tři body z Portsmouthu. Ten se naopak přesvědčil, že letos jej nečeká nic jednoduchého.

Portsmouth letošní ročník neodstartoval vůbec dobře. Proti Fulhamu toužil bodovat, jenže již v úvodních minutách inkasoval. Střela Dempseyho se otřela o Zamoru a zamířila do brány, Cottagers se tak dostali do jednogólového vedení. S tím se však hosté nechtěli smířit a během krátké doby si vypracovali další tutovku. Po faulu na Geru zahrával standardní situaci Murphy a přesným centrem našel hlavu Zamory. Ten byl druhé brance hodně blízko, ale opět se zaskvěl David James, jenž míč vyrazil nad a vysloužil si od domácích fandů bouřlivý potlesk.

Jedna z mála šancí Portsmouthu přišla v 29. minutě. Velmi nebezpečný centr poslal do pokutového území od rohového praporku Kranjčar a londýnští hráči měli velké štěstí, že se k hlavičce nedostal ani jeden hráč Pompey. Následně pokoušel štěstí Belhadj, ale střela mu nesedla. Jako poslední mohl s výsledkem něco udělat Frederic Piquionne, jenže jeho rána byla zblokována pouze na roh.

Hned po změně stran měl Portsmouth více než stoprocentní šanci, jak konečně vyrovnat. Míč až do pokutového území dokázal dovést Piquionne, následně se dostal k zakončení Kaboul, ale své fanoušky nepotěšil. Míč totiž poslal nad. Tuto nevyužitou příležitost mohl Fulham potrestat, a to v 63. minutě. Po centru od Zamory se míč ocitl u kopaček Johnsona, od něhož se očekávalo přesné zakončení. Také on však zklamal, jelikož míč poslal mimo.

Portsmouth málem dohrával utkání pouze o deseti lidech. Pozdní a brutální zákrok Mokoeny na Etuhua měl být oceněn bezpochyby červenou kartu. Ku překvapení všech ale neviděl domácí záložník ani žluté napomenutí, zatímco Etuhu musel být ošetřován. V 74. minutě stáhl trenér Hart ze hry Diopa a na místo něj poslal na hřiště útočníka Kanua. Ovšem ani v rozestavení 4-4-2 nic kloudného už Portsmouth vymyslet nedokázal a prohrál.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fulham překvapí a vyhraje 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth je celkem oslabeny a Fulham toho vyuzije a vyhraje 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
vanGomm

Tady mě to při tipování vychází na X.

Reagovat
goodbay

Mohl by mi někdo podrobně napsat kdo přišel a kdo odešel z Portsmouthu? díky moc...trochu se v tom ztrácím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele