36. kolo
24.04.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull po bláznivém průběhu se Sunderlandem prohrál. V Premier League končí

Hull po dvou sezonách v Premier League končí. Sunderland se dnes na KC Stadium díky Bentově trefě radoval z těsného vítězství. Domácí měli několik příležitostí, ve 41. minutě dokonce prováhali výhodu pokutového kopu.

Hull se tak po Portsmouthu stal druhým sestupujícím celkem Premier League. Prohra se Sunderlandem a zároveň úspěch West Hamu proti Wiganu znamená, že Tigers ztrácí dvě kola před koncem šest bodů, Hammers kvůli výrazně horšímu skóre již nemůže ohrozit. Přitom vše se mohlo vyvíjet jinak, to by ale Jimmy Bullard musel ke konci prvního poločasu proměnit pokutový kop. Zápas navíc obě mužstva dohrávala v deseti, v poslední minutě prvního dějství byl vyloučen domácí Altidore a hostující Hutton.

Hull znovu nezvládl začátek utkání - inkasovat mohl již po třech minutách hry. Steed Malbranque si v pokutovém území našel dostatek volného prostoru, přihrál mladičkému Jordanu Hendersonovi. Ten ale šanci prováhal a z deseti metrů neuvěřitelně přestřelil. Nicméně defenziva domácích se z úvodní situace nepoučila. A Malbranque byl o pár okamžiků zpět. Z nebezpečné pozice se tentokrát pokoušel zakončovat sám, mířil nad branku. Po těchto dvou momentech se již žádný z příznivců domácích nemohl divit, když v 7. minutě otevřel skóre Darren Bent. Centr Huttona z pravé strany prodloužil Kenwyne Jones, Bent na vzdálenější tyči mířil prakticky do odkryté klece. Byl to jeho 25. gól v sezoně - 0:1.

Domácí se k první vážnější akci dostali zhruba ve 20. minutě. Barmbyho centr znamenal pouze rohový kop, po tom mohl z dobré pozice pálit Folan. To by se ale nejprve musel trefit do skákavého míče. I další rohový kop znamenal pro Black Cats nebezpečí. Bullardův centr ze šesti metrů tečoval Gardner. Brankář Gordon si ale poradil bez větších problémů a míč ukryl do náručí. Postupem času se hra začala vyrovnávat, žádný z celků si vyloženou příležitost nepřipravil.

Bullard svým pasem oslovil Barmbyho, ten hlavičkoval nad. Ve 36. minutě měli domácí další výbornou šanci. Altidore poslal Folana do samostatného úniku, ten ale vystřelil unáhleně a Gordon, sic s problémy, dokázal ránu vyrazit na roh. A byl to znovu Folan, který se objevil u výrazné situace prvního poločasu. Útočníka sice obral o míč Hutton, přesto se k balonu ještě probojoval Geovanni. Toho ale ve vápně srazil bývalý hráč Tigers, Michael Turner. Jimmy Bullard obvykle penalty s přehledem proměňuje - nyní se ale netrefil čistě a rána se odrazila pouze od tyčky.

Když se již rozhodčí chystal pískat konec první půle, šel z každého týmu ještě jeden hráč o něco dříve do sprch než jeho spoluhráči. Altidore se s Huttonem rval o míč blízko pomezní čáry. Obránce Sunderlandu poté podle hodil míč na hlavu svého soupeře. Altidore si nenechal nic líbit a hlavičkou srazil Huttona na zem. Oba hráči pochopitelně viděli červenou kartu.

Hull mohl v 67. minutě děkovat pouze brankáři Dukeovi, když parádním zákrokem vytáhl ránu Cany z pětadvaceti metrů. Domácí si nedokázali vytvořit žádnou výraznější příležitost, nakonec ale byli blízko vyrovnání. Střela Andyho Dawsona z dvaceti metrů nevypadala nebezpečně, před Gordonem ale nebezpečně zaplavala a skotský brankář ji jen s problémy likvidoval. Na druhé straně pálil mimo Meyler.

Jedinou radostí domácích fandů tak bylo snad pouze pozdější vykázání kouče hostů Bruce na tribunu za jeho neustálé protesty. Nakonec to byla ale opravdu jediná radost, Hull dnes na Sunderland nestačí a v Premier League končí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

huste sunderland jedem !

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele