12. kolo
08.11.2009 14:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull to zvládl, i když až v nastavení

Brown je zřejmě nejméně na čtrnáct dní osvobozen od tlaku veřejnosti. Jeho Tygři totiž Potters kousali do poslední chvilky, což se jim ve finále náramně vyplatilo. Vennegoor of Hesselink promptně dorazil do sítě Bullardův pokus a senzační obrat byl na světě.

V posledních dnech deštěm často krápěné hřiště na KC Stadium zprvu působilo fotbalistům nemalé obtíže. Ani nepříznivé podmínky však oběma mužstvům nebránily ve střízlivém startu do utkání. Živým dojmem působil hlavně Jimmy Bullard, debutující v základní sestavě Hullu, jehož rána zpoza pokutového území proletěla jen těsně kolem pravé tyče Sorensenovy klece.

Z podobné pozice na druhé straně pálil i Fuller, který si na soupeřově brankáři dokonce vynutil první zákrok. Zápas v první půli neměl svého neomezeného vládce, přesto hlavně na Tigers byla znát touha bojovat za svého manažera. Hull však často zrazovala finální fáze nadějných akcí. Mrzet je mohl především únik Garcii, který ještě směřoval míč před prázdnou branku k Huntovi, ovšem Shawcross včasným skluzem jeho záměr zmařil.

Jakkoliv se Hull snažil o docílení vedoucí branky, stačilo, aby ho jednou zradila defenzíva, a veškerá dosavadní snaha šla do kytek. Shawcrossův dlouhý balon překvapivě dopadl až k Etheringtonovi, který zleva rázem unikal nikým neotravován vstříc Dukeovi. Poté sebevědomě nevyužil možnosti přihrávat do výhodnější pozice Fullerovi a nekompromisně propálil protivníkova golmana. Tygři pak byli do přestávky poměrně nesví. To perfektně dokumentovalo Olofinjanovo řešení tutové šance, v níž si nevěřil na střelu a místo ní volil přihrávku do země nikoho.

Ani počátek druhé půle se Tygrům zrovna nepovedl. Brzy při nich stáli všichni svatí, když si Etherington na hraně šestnáctky šikovně narazil s Fullerem, aby posléze vyslal na malé vápno nepříjemný centr, který Gardner s Dukem odrazili vedle, ani nevěděli jak. Přesto se co nevidět pro Hull vše v dobré obrátilo. Po hodině hry odčinil své předešlé zaváhání Olofinjana, když si ve vzdálenosti 20 metrů od soupeřovy svatyně udělal dostatek prostoru na překrásnou střelu placírkou přesně pod břevno, aby tak zařídil pro svůj tým vyrovnání.

Své spoluhráče tímto evidentně povzbudil. Když pak po dalších deseti minutách za sebou nechal balon Sorensen a na Fagana zírala zcela odkrytá kasa, fanoušci Hullu už se viděli v sedmém nebi. Ovšem předčasně - útočník ve žlutém se střelu připravoval tak dlouho, až nakonec vypálil tuze nepřesně. Takové spáleniště se Tigers nemuselo vůbec vyplatit, když Whelan při exekuci standardky všechny překvapil centrem namísto střely a Shawcross následně hlavičkoval do břevna.

Klíčovým okamžikem dnešního duelu se však zdá být zbytečné vyloučení kapitána hostí Abdoulayeho Fayého, který do souboje s Barmbym doklouzal až příliš pozdě a inkasoval druhou žlutou kartu. Hull pak přesilovky využil k zajímavému tlaku, z něhož také vzešel vedoucí gól. Bullard již v nastavení pokoušel štěstí dalekonosnou pumelicí, ta ještě lízla jednoho z pruhovaných borců, Sorensenem byla jen vyražena a střídající žolík Vennegoor of Hesselink reagoval nejpohotověji, jak mohl - 2:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

REMIZA

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 a domácí hráče vypískají

Reagovat
smazaný uživatel

Hodaku,ty sem radši nic nepiš,ok?Hull City není 2.ligový tým a proti Stoke nehral spatne,kdyz jeste byl ve 2.lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele