29. kolo
05.05.2010 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke si splnilo svůj cíl - vylepšilo svou nováčkovskou sezonu

Na Craven Cottage se sice nehrálo o tolik jako v Manchesteru, ale aspoň o něco pořád ano. Stoke se totiž díky pozdní trefě Etheringtona vyhoupl mezi elitní desítku, přičemž přeskočil právě Fulham. Potters tak už zcela jistě překročí svůj loňský nováčkovský stín - na dvanáctou příčku sice ještě klesnout mohou, ovšem pod 45 bodů se už rozhodně nedostanou.

Roy Hodgson tentokráte své opory nešetřil a toto utkání využil k sehrání jakési generálky na blížící se finále Evropské ligy. Ta ale Cottagers zrovna nevyšla. V první řadě musel krátce po přestávce vinou zranění střídat Duff. V druhé řadě se prohrálo a zejména v první půli se ani jeden z týmů moc nesnažil hrát fotbal pro diváky. Jelo se takříkajíc na údržbu a výsledkem byla jediná prvopoločasová střela na branku. Ta pocházela z dílny Zoltána Gery a namířila si to přímo do Begovičovy náruče. Právě tento Maďar byl koneckonců strůjcem všech pozoruhodných okamžiků úvodní části. Jednou střílel těsně nad, podruhé chytře vysílal Dempseyho do úniku, který bystrým skluzem přerušil Huth.

Do druhé půle odstartoval o poznání živěji především hostující celek a taky si brzy vypracoval svou první pořádnou šanci. Po dlouhém autu Delapa však ještě Fuller zacílil těsně mimo. Tahle událost probrala i Fulham, který se co nevidět mohl dostat do vedení opět skrze aktivního Geru. Ten svým centrem na zadní tyči krásně našel Dempseyho, jehož ale zblízka vychytal skvělý Begovič. Právě americký forvard, který se dneska měl snažit Hodgsona přesvědčit o tom, že si zaslouží místo v základu pro nejdůležitější klání sezony, se pak postaral o další dvě rány vstříc soupeřově kleci. Ani jedna z nich ale Begoviče strachy neroztřásla. Rozhodující slovo si tak vzal hostující Etherington, nedávno fanoušky zvolený hráčem sezony. Toho na zadní tyči pěkným balonem vyzval Fuller a šikovný křídelník se s ničím nepáral a prudkou ranou "pod víko" nasměroval Potters za nejlepším prvoligovým umístěním za posledních 35 let.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Virtuos

Fulham doma veľmi silný, Stoke vonku sa občas tiež zadarí. Obidve mužstva majú za sebou veľmi dobré zápasy v tomto tu by bola spravodlivá remíza, ale môže sa stať, že Fulham vyhrá o gól. Tipol by som 10

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
vanGomm

Tady to bude asi X.

Reagovat
smazaný uživatel

Klucí moji zlatý Pánové, nepodceňovat Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju Stoke za parádní chvilky, oproti loňsku si polepšili a jsem na ně pyšná Navzdory mnohým modrým, nebo rudým předpovědím u nás v hospodě ukázali, že se nevzdávají a já budu zase příští sezonu držet všechny palce Ach jo, takovou dobu do dalšího začátku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele