18. kolo
19.12.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham si hladce poradil s chabým Manchesterem

Manchester bez šesti obránců na Craven Cottage přirozeně nepřesvědčil hrou směrem dozadu, ale ani dopředu. Katastrofální absence nějaké ofenzivní podpory od záložníků nakonec vedla k ostudnému debaklu obhájce titulu - Fulham v čele s neohroženým Zamorou přejel MU jasně 3:0.

Manchester dnes nastoupil v mimořádně improvizované sestavě, zejména obranná linie byla poslepovaná opravdu za pět minut dvanáct, když Ferguson musel povolat i béčkaře De Laeta. A podle toho to také vypadalo. Směrem dopředu Red Devils charakterizovala všudypřítomná naivita, nový systém 3-5-2 jim navíc evidentně vůbec neseděl. Vzadu zase měli po uplynutí úvodní klidnější čtvrthodiny obrovské problémy. Nejprve se ještě činil Kuszczak proti Gerově znamenitému voleji, ve 22. minutě se však už i on jenom ohlížel za Murphyho ranou. U zrodu celé gólové akce stála zbytečná Scholesova ztráta, po níž následoval Murphyho kratší sprint a přesná dalekonosná bomba do levého rohu Kuszczakovy svatyně.

To, co říkal i jen pouhý pohled na zahajovací sestavu MU, se nakonec také dělo. Ďáblové se moc trápili, Fulham je přehrával takřka ve všech ohledech. I na šance jasně vedl. Po půlhodině hry to byl pro změnu Zamora, kdo nepřesně hlavičkoval po pěkné kombinaci Gery s Dempseym. Na svůj gól si tedy útočník Cottagers musel počkat až do druhé půle. Jen 19 sekund po přestávce se dostal ke sklepnutému centru Dempseym a zblízka bez potíží překonal Kuszczaka.

Ani druhé dějství Manchesteru nepřálo. Jeho hráči si i nadále počínali jak Alenka v říši divů, zatímco klidní domácí rozjížděli další pohlednou akci. Tentokrát Murphy po levé straně uvolnil Koncheskyho, který našel Geru a ten z 25 metrů zacílil pouze nad břevno. Vrcholem manchesterského umění pak byla v 61. minutě Rooneyho diagonální střela, která si to namířila jen těsně vedle vzdálenější tyče. Jinak hře hostí zoufale scházel nápad, pohyb i cokoliv jiného, co by mohlo obranu Cottagers nějakým způsobem postrašit. Na druhou stranu se ale Red Devils perfektně dařilo ještě ulehčovat situaci pohodovým domácím. V 75. minutě totiž zadáci MU úplně vypustili bránění Zamory a ten šikovně podal balon Duffovi, který už "jen" z první nádherně trefil prostor u pravé tyče Kuszczakovy klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
Devil

Nesmime stratit body...

tip.-1:2

Reagovat
scholes18

0:2 ..2xValencia

Reagovat
ManUnited

1:3 (Rooney, Scholes, Carrick)

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham ubrani svou pevnost a po litem boji vyhraji.

3:1

Reagovat
vanGomm

X2.

Reagovat
diastan

myslim, ze X... 1 - 1 .

Reagovat
Radar

Skvěle Fulham !

Reagovat
smazaný uživatel

Krásné!Cottagers 4ever!

Reagovat
smazaný uživatel

"Ritchie De Laet" kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

prej,ze man.u.vyhraje, dobre jim tak,i fulham je lepsi

Reagovat
scholes18

v tom pripade by mal byt pred nami nie??

Reagovat
Devil

Nech ho,vzdyt ma radost jako male dite. Moc dobre vi,ze mele sracky.

Reagovat
smazaný uživatel

Fullham Rulezzzzz

Reagovat
smazaný uživatel

to byla hrůza vůbec sem se na to neměl koukat

Reagovat
scholes18

tak to bola...a mam po peknom dni...

Reagovat
Devil

Pokud obrana bude v podobnem slozeni a hraci se neuzdravi,lepsi to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

za MU hralo zas Bečko v čele s rooneym

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál kluci, bomba. Fulham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele