30. kolo
13.03.2010 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Wigan Athletic 4:0

Bolton doma doslova roznesl na kopytech Wigan a do puntíku odčinil stejnou prohru 0:4 se Sunderlandem. Skóre utkání otevřel Elmander a ve druhém poločase přidali postupně další branky Davies, Muamba a Taylor. Pro Bolton to byla doposud nejvyšší výhra v letošní sezoně.

Deset minut čekali domácí na úvodní branku, postaral se o ní švédský fotbalista Elmander. Výkop Jaaskelainena prodloužil na Elmandera Davies a již zmíněný autor branky překonal Kirklanda poprvé - 1:0 pro Bolton. Byla to teprve osmá branka tohoto hráče ve 49 zápasech v anglické Premier League. Wigan se ale po rychlé brance nepoložil a naopak byl to on, kdo se tlačil dopředu. Paul Scharner měl dvě slibné příležitosti, ale ani jednu z nich nedokázal využít. Do poločasu pak ještě vystrašil domácí hráče Victor Moses, s jeho střelou si však Jaaskelainen poradil. První poločas tedy nenapověděl, že by se mohlo konat "vraždění neviňátek".

Nicméně krátce po změně stran se domácí dočkali zvýšení na 2:0. Obránce Gary Caldwell se v pokutovém území provinil proti pravidlům, když fauloval Cohena a domácí zahrávali pokutový kop. S jeho exekucí pak neměl nejmenší problémy Kevin Davies - 2:0. Za dalších pět minut už to bylo dokonce 3:0, Muamba převzal přihrávku Lee Chung-Yonga, obešel nešťastného Caldwella a vsítil třetí gól domácích. Pro Muambu to byl vůbec první gól od příchodu v roce 2008.

Nešťastník Caldwell byl i u čtvrté branky Boltonu, obránce Wiganu sice zachytil přihrávku Elmandera, ovšem nedokázal míč dostat do bezpečí, nešikovně přihrál Mattu Taylorovi a ten zvýšil už na hrozivých 4:0. Vstřelit alespoň symbolickou branku mohl Charles N'Zogbia, proti jeho zakončení se však předvedl finský brankář Jaaskelainen.

Autor: Ondřej Linhart / guardian.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele