34. kolo
11.04.2010 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United ztrácí v boji o titul, pouze remizoval v Blackburnu

Manchester United promarnil obrovskou příležitost jak se dostat do čela tabulky a po bezbrankové remíze v Blackburnu se mu vzdaluje ligový titul. Rovers sice příliš odporu nekladli, jenže v největší nouzi skvěle zakročil Robinson a rozhodl o tom, že United ztrácí na Chelsea jeden bod, přičemž Blues mají ještě zápas k dobru.

Blackburn znovu ukázal, proč letos doma prohrál jen dvakrát. Soupeř na něj sice zejména v závěru vyvinul velký tlak, jenže svěřenci Sama Allardyce situaci relativně v pohodě ustáli a berou bod za bezbrankovou remízu, která je pro Manchester vůbec první v sezóně. Rudým Ďáblům v koncovce očividně chyběl Wayne Rooney, kterého nedokázal nahradit ani Berbatov, ani Valencia.

První poločas dlouho nenesl žádnou loženku, až těsně před přestávkou se do šance dostal Valencia. Berbatovovi připravil míč špatným odkopem Robinson, který však vzápětí vše napravil, když nohama zlikvidoval střelu Valencii. Bývalý křídelník Wiganu měl i druhou vážnější šanci United, tentokrát mu míč přichystal Macheda, ale ani tentokrát Valencia neuspěl.

Střílet se pak snažil Nani, ale podobně jako po zbytek zápasu byl vysoce neefektivní. Nedařilo se ani Berbatovovi, který hrál hodně hluboko v poli a více času než hraním fotbalu trávil rozhazováním rukou a debatou se spoluhráči. To vše podtrhovalo hostující frustraci. Bulharský útočník si chtěl vymodlit penaltu po zákroku Nelsena, ale neuspěl. Domácí začali vpředu s osamoceným Nikolou Kaliničem a bylo to znát. Jediná šance, která stojí za to zmínit, přišla se Sambovou hlavičkou v první desetiminutovce, ale postrádala dostatečnou razanci.

Rovers po poločase nasadili Davida Dunna, který měl za úkol podporovat právě osamoceného Kaliniče, ale to se příliš nedařilo a i druhá půle měla podobný průběh jako ta první. V úvodu potkalo nepříjemné zranění Ferdinanda, jenž si vykloubil prst, ale po zranění byl opět schopen pokračovat. Šance ale ani nadále nepřicházely a zoufalý Sir Alex Ferguson na hřiště poslal Darrona Gibsona za zkušeného Giggse, aby se snad ujala některá střela ze střední vzdálenosti, na které je Gibson specialista. A když nepomohlo ani to, přišel ještě místo neviditelného Machedy Park. Velkou příležitost měl nakonec na zlomení zápasu Berbatov, jenže svojí ránu nedokázal dobře umístit a trefil Robinsona. Nic víc již United vyprodukovat nedokázali, a tak odjíždí se svěšenými hlavami.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1, titul jeste neni ztraceny

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
Devil

0:2

Glory.....

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě není všechno straceno,fakt je,že sezóna se nám příliš nevyvedla,ale co čekat,když všechnu kartu sázíme najedinýho útočníka,Rooney už je ale v pořádku,do konce sezóny musíme už jen vyhrávat a potom dotáhnout kvalitního útočníka,záložník by taky nebyl na škodu a pak to můžem rozjet v plné síle.

Tip 0:3.Rooney,Nani,Rooney

Reagovat
Mircu5

Rooney zase tak v pořádku není, nebude asi hrát v tomto zápase a modlete se aby hrál v zápase se Citizens, jinak dostanete náklep

Reagovat
smazaný uživatel

Doma jsme silní ManU nebudou psychicky po Bayernu a Chelsea v ideálním rozpoložení, na Ewood Parku nevyhrajou a nakonec budou rádi i kdyby bod odvezli. Tip 2:1 nebo 1:1

Reagovat
Devil

MU je prilis zkuseny muzstvo na to,aby se stalo pravdou to co tady placas...

Reagovat
Mircu5

Uvidíme 17.4., pak si povíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkušené mužstvo to je, o tom žádná. Dokonce je i kvalitnější než to naše, ale ani to nemusí být klíč k úspěchu Uvidíme

Reagovat
Virtuos

MU potrebuje vyhrať, kedže mu minuli týždeň moc nevyšiel. Manchester United vyhrá

Reagovat
Mircu5

Rooney bude chybět a Rovers jsou doma celkem silní. Remíza a United žádný titul nezíská, to se klidně vsadím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si vsaď,třeba vyhraješ

Reagovat
Mircu5

Však si vsadím, to je jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný,ale doufám,že prohraješ...neber to ve zlém,asi víš proč to píšu

Reagovat
Mircu5

Je mi to jasné, máš to napsáno ve svém nicku dost jasně

Reagovat
Mircu5

Je mi líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
666

Nikdy jsem nikomu žádné zranění nepřál, ale Berbatov by se mohl zranit aspoň tak na rok, ať mám klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by se zranit tak, aby ukončil kariéru... Tohle není normální.

Reagovat
666

No já to nechtěl napsat tak tvrdě, ale jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas!!!!!!To co předvádí Berbatov je už do nebe volajicíSám by měl mít rozum a ukončit kariéru,to co dělá on???Akorát kazí jméno MANCHESTER UNITED,fláká se,nebojuje,zkazí co může,šance co nedá on by proměňovali hravě v krajským přeboru.Jne nechápu Fergusona,jak ho vůbec může stavět???V Manchesteru by měla proběhnout čistka a to asi takhle...Berbatov - okamžitá výpověď a pokuta za tragikomické výkony,Park,Macheda,Carrick - prodat(pokud o ně bude zájem a Neville se Scholesem byuž měli ukončit kariéru a přenechat to mladším,samořejmě jim patří obrovský dík za odvednou práci na Old Trafford a věrnost klubu

Reagovat
Legolas John

Berbatov

Reagovat
Mircu5

Reagovat
smazaný uživatel

škoda pro Blackburn Rovers, že doma ztratil 2 body

Reagovat
smazaný uživatel

Zase neblázni

Reagovat
ManUnited

Bojim se, že po tomhle zápase je titul v nedohlednu...

Reagovat
Mircu5

Daší zápas se Citizens, dostanete náklep

Reagovat
ManUnited

Toho se zrovna moc nebojim

Reagovat
Mircu5

Měl bys kamaráde

Reagovat
smazaný uživatel

táááák , Citizens jsou pěkně rozjetí , střílí jim to slušne , teď sestřeli Tevez a spol MU a pro titul jsi jde CHELSEA !!! COME ON BLUES

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele