26. kolo
10.02.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rovers podtrhli domácí suverenitu vítězstvím nad Hullem

Hull dnes opravdu neměl svůj den a dovolil tak Blackburnu naladit se opět na vítěznou vlnu. Tigers sice nebyli úplně marní, i po vyloučení Boatenga soupeři zvládli konkurovat, ale i jen remíza nakonec byla nad jejich síly. Rovers naproti tomu přemožením oslabeného soupeře potvrdili svou domácí formu.

Oba celky se v úvodu velmi bojovně rvali o to, kdo bude celému zápasu určovat tempo. Na všech aktérech utkání bylo znát odhodlání a touha soupeře přehrát. V 16. minutě však plány hostí umně nabourala akce Olssona, kterou švédský bek (dnes záložník) zakončil takřka biliárovým úderem - z velkého z úhlu, do Myhillovy paty a za brankovou čáru.

To byl pro hostujícího brankáře dost nešťastný okamžik, přihlédneme-li zároveň k tomu, že předtím skvěle zareagoval na hlavičku Nelsen a ke konci duelu zase Givetův pokus bravurně vytěsnil na břevno. Každopádně děsivý první poločas z pohledu Hullu pak vygradoval přísným vyloučením Boatenga za údajný loket v Pedersenově obličeji. Za první pětačtyřicetiminutovku Tygři skoro vůbec nezahrozili, za zmínku stojí jen Vennegoorova solidní střela, se kterou si však poradil Robinson.

V druhém dějství se Rovers poněkud zatáhli, respektive docela dobře rezignovali na útočnou aktivitu a jali se soustředit hlavně na bránění jednogólového náskoku. Přesto se ve vyzývavých pozicích ocitali častěji než hosté. Vynikl hlavně dvojpokus Olssona - toho nejprve vychytal Myhill a posléze sám Švéd hlavičkoval nepřesně - a stoprocentní šance Emertona, kterou ovšem domácí středopolař zahodil střelou přímo do Myhilla. Phil Brown na ofenzivní trápení svých svěřenců reagoval přirozeně - přeskupením vlastních řad a dohráním zápasu na pouhé tři beky. Ani to však Tigers z letargie nevytrhlo.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhrajeme doma jsme silnější, Hull venku ještě nevyhrál. 2x teď překvapili, potřetí se jim to nepovede

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že vyhrajem jinak už to ani dopadnout nemůže.....tip: 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn Rovers - Hull City- 1

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za blbost ten nadpis? Schválně jsem si zkontroloval poslední zápasy Blackburnu

Reagovat
smazaný uživatel

asi sis to zkontroloval špatně , protože jsme doma prohráli jen 2 krát s 25 získanými body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele