27. kolo
21.02.2010 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bolton si prohrou s Blackburnem zase komplikuje situaci

Bolton opět zklamala defenzíva. Bez reprezentanta Garyho Cahilla bude ten boj o záchranu prvoligové identity opravdu krušný. I Blackburn, který v posledních třech kolech vsítil jen jedinou branku, teď Trotters sestřelil hned třemi údery. V tabulce se mu tak dýchá opět snáze, kdežto Bolton zůstává mezi sestupujícími.

Jak je důležité míti Jussiho a Garyho, to po dnešku moc dobře ví každý fanoušek Boltonu. Obrana Trotters totiž takřka po celý zápas hořela, bez tužícícho prostředku jménem Cahill veškerá tíha odpovědnosti padala na Jaaskelainena. Ten musel až příliš často zachraňovat jakožto poslední instance.

Prvně se tak stalo v osmé minutě, kdy se blýskl proti Kaliničově hlavičce, to byla ale zatím jen rozcvička, neboť chorvatský střelec zakončoval z ofsajdu. Pořádného docenění se tedy plavovlasý Fin dočkal až v minutě 21. po ukrutném zmatku v pokutovém území. Toho využil opět Kalinič, skvěle navázal na Muambův osvobozující odkop z brankové čáry, avšak v cestě mu stál vynikající Jaaskelainen. Zkušený golman byl ve střechu vlastně permanentně a občas ho neváhali prověřit ani jeho vlastní spoluhráči. Třeba Knightova strašidelná malá domů si vyžádala bleskurychlou reakci Jaaskelainena před dobíhajícím Hoilettem.

Jakkoliv dneska Jaaskelainen chytal bravurně, balonu v síti přece jen v jednom okamžiku zabránit nedokázal. A ani to moc dobře nešlo. Obvykle špatná komunikace mezi stopery Rickettsem a Knightem se opět zadrhla ve 42. minutě, Rovers tím pádem protivníka hladce přečíslili a Kalinič po přiťuknutí Pedersena za malého přispění Knighta konečně rozvlnil síť za zády Jaaskelainena. Trotters byli jinak v první půli dosti nervózní - jakýmkoliv směrem. V náznacích šancí vždy něco pokazili, nevyšla buď koncovka, jako třeba v případě Leeho či Daviese, nebo po vzoru Taylora pokulhávalo umístění střely. Ačkoliv tedy hostující křídelník vystřelil prudce a z dobré pozice, Robinson zvládl zasáhnout.

Jaaskelainenovo galapředstavení pokračovalo i po přestávce. Hned v 51. minutě hostující obrana neuhlídala Hoiletta, ten se za letu položil do Pedersenova centru a vytáhlý Fin musel opět čarovat. Mezitím ale začal trávník na Ewood Parku zkrápět věru prudký déšť, což byla voda na mlýn borcům v černém. Ti se konečně začali probouzet. Pro unikajícího Gardnera sice ještě byla Taylorova přihrávka až příliš dlouhá, ovšem vzápětí už Lee mohl hodně nebezpečně pálit po přistrčení Daviese. Také Robinson byl však pozorný a vykryl.

V Blackburnu po dobu druhého dějství fotbalu počasí skutečně nepřálo. Lijavec plynule přešel do podoby drsné sněhové vánice, což Trotters cestu za vyrovnáním velmi komplikovalo. Ještě dále bodům se však Bolton ocitl v 73. minutě, kdy soupeř zdvojnásobil své vedení. Krátce předtím se ještě Jaaskelainen vytasil s brilantním zákrokem proti N’Zonziho hlavičce, jenže s následným rohem přišla minela Gardnera a té využil Roberts, když spoluhráčův krásný "kopec" zblízka snadno uklidil do sítě.

Bolton už byl v této chvíli definitivně položen, přesto mu soupeř uštědřil ještě jednu podpásovku. Stoper Givet využil ospalosti dvou zadáků Trotters, vběhl mezi ně a Dioufův centr jen tak lehce lízl, aby odskákal do vzdálenější tyče a za brankovou čáru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná jedna 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

je to doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele