29. kolo
24.03.2010 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Blackburn nejspíš definitivně spasen!

Tak Blackburn nakonec přeci jen zabral a je víceméně zachráněn. Po třech zápasech bez vítězství a zrádnému přiblížení se k sestupovým vodám teď díky dvěma brankám ex-Bruma Davida Dunna pokořil Birmingham a vyhoupl se až na 11. příčku. Na svého soupeře sice stále ztrácí propastných šest bodů, ale oproti 17. Burnley má k dobru stále ještě krásných 14.

Ústřední postavou zápasu byl bezpochyby David Dunn, který soupeřovu obranu udržoval v neustálé pohotovosti. Sám utkání rozjel už v páté minutě, kdy se prosadil naprosto dokonalou střelou z 25 metrů. Pak po jeho akci nebezpečně centroval Diouf tak, že nechybělo mnoho, aby se za Ridgewellem do balonu opřel Pedersen a předčasně rozhodl. Místo toho se uvedli Brums slušnou střelou McFaddena a pěknou akcí, na jejímž konci stál prudký centr Carra, který nakonec sám o sobě otestoval Jasona Browna. Jinak byl obrázek hry asi takový, že Birmingham hledal vždy nejrychlejší cestu, kterak přenést míč dopředu. Ta nakonec často vedla vzduchem, zatímco trpělivější hosté se více snažili o kombinační hru. Do třetice se ještě v úvodní části Dunn prezentoval neuznaným gólem - jeho povedenou střelu anuloval dřívější faul Salgada.

Z druhého dějství už lze vypíchnout vlastně jen obě branky. Té první docílil hostující McFadden z přímého kopu v 56. minutě. Netrvalo však ani deset minut a Blackburn odpověděl. Dnes celou dobu měl převahu ve vzduchu a právě této dominance využil i po více než hodině hry. Pro Dioufův roh si doběhl i navzdory vytrvalému odporu Stephena Carra a vrátil Rovers vedení. O něj už se domácí nemuseli moc strachovat, leda Sambova malá domů v páté minutě nastavení se zasadila o mírné zrychlení Allardyceova a fanouškova tepu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 at je na co se dívat

Reagovat
vodka

neříkal sem to, že se záchranou problém mít nebudou?

Reagovat
vanGomm

Mrknul jsem na poslední ročníky a většinou i těch 38 bodů,které má Blackburn už nyní stačilo na záchranu.Není vlastně co řešit.Hráči Burnley nebo Hullu by totiž museli uhrát ve zbývající kolech 7 resp. 8 kolech minimálně 20 bodů a to už není reálné.Protože i Bleckburn alespoň 4-5 bodů také ještě uhraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele