28. kolo
27.02.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Wigan Athletic 1:0

Proměněná penalta Jamese McFaddena se ukázala jako vítěznou, a tak Birmingham bere ze souboje s Wiganem všechny tři body. Pravdou ale je, že vítězství nad špatnými Latics to bylo zasloužené.

Přitom měl Wigan poměrně slušný start, ale ani Rodallega, ani N'Zogbia své střely mezi tři tyče nevměstnali. Pak už ale začali vystrkovat růžky domácích, nejvíce hrozila nebezpečná pravačka Sebastiana Larssona. Švédský záložník vyslal nebezpečný trestný kop, Ridgewell se dostal mezi obránce, ale hlavičkou poslal míč do břevna. Vzápětí po Larssonově rohu mířil nepřesně Dann.

Gólman Brums Joe Hart neměl příliš práce, ale když přišla ojedinělá šance Latics, dostal se do problémů. Nezvládl totiž situaci po N'Zogbiově rohu a vše museli hasit jeho spoluhráči. To Chris Kirkland se na druhé straně ukázal v lepším světle, když zastavil míči v cestě do branky poté, co ho tam nasměroval Titus Bramble.

Tlak Brums nakonec vyústil v branku až v samotném závěru první půle, kdy fauloval Melchiot Faheyho a kopala se penalta. Kontakt mezi oběma hráči byl sice minimální, ale nedalo si nic dělat. McFadden proměnil a poslal domácí do šaten s jednobrankovým vedením.

Roberto Martinez na nepříznivý stav odpověděl dvojitým střídáním, na hřiště poslal ofenzivní dvojici Victor Moses, Jason Scotland. Jenže obrana se tím nezlepšila a Dann byl blízko navýšení náskoku, ale po Larssonově centru hlavičkoval těsně vedle. Wigan nadále pokračoval ve špatném výkonu. Pak ale najednou málem našel klíč k odemčení soupeřovy obrany James McCarthy, jenž poslal kolmici mezi dvěma obránci a Rodallega se řítil na Harta, který ale předvedl skvělý zákrok a udržel těsné vedení. V závěru mohl znovu vyrovnat Rodallega, ale ani tentokrát neuspěl a když se ani na druhé straně netrefil střídající Kevin Phillips, zápas skončil 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele