10. kolo
24.10.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sunderland překvapil a v Birminghamu vyšel naprázdno

Sunderland pohrdl možností posunout se mezi elitní čtyřku, když po matném výkonu ze St. Andrews neveze ani bod. Může za to nezvládnutý konec první a začátek druhé půle. Birmingham naproti tomu přeskočil v tabulce jak Wolverhampton, tak Bolton.

S klidem, ale ne úplně ledovým, spíše četnými nepřesnostmi doprovázeným vstoupily do tohoto utkání Black Cats. Naproti tomu svižná kombinační hra Brums utvářela divákův dokonale kontrastní dojem ze hry. Nicméně svěží hra nahoru-dolů zprvu moc šancí nepřinášela, z úvodní čtvrthodiny lze jmenovat snad jen McFaddenovu slušnou střelu po jedné narážečce se spoluhráčem. Prakticky nulovou převahu pak zvládli birminghamští vyjádřit ještě dvakrát, Sunderland byl nečekaně zcela bezzubý. Zato Brums zahrozili nejprve prostřednictvím McFaddena, jehož křižnou přihrávkou krásně našel Benitez, ale Skotovu koncovku do odkryté svatyně heroicky ztečoval nad břevno Richardson. Sám ekvádorský reprezentant s přezdívkou Chucho hned vzápětí notně protáhl Gordona svou prudkou střelou zevnitřku pokutového území.

Černé Kočky se ne a ne najít a totální absence gólových šancí je trápila ještě víc po 36. minutě. Tehdy poslal Larsson ze standardní situace do vápna Sunderlandu jeden z těch míčů, které bránící týmy vždy neradi odvrací, takže tento střílený centr s problémy, ale přece tečoval do sítě nikým nestrážený Ridgewell. Tápající Sunderland ještě před přestávkou mohl srazit na kolena Benitez, avšak svůj dalekonosný pokus mezi tři tyče nevtěsnal. Ovšem co se nestalo před pauzou, stalo se ihned po ní. Ve 48. minutě totiž Chucho přihrál McFaddenovi, jenž hladce přešel přes Bardsleyho a s jistotou prvotřídního snajpra uklidil balon za Gordonova záda.

Skotský záložník příliš dlouho nezahálel ani poté, co se konečně trefil, a okamžitě svého krajana zaměstnal další střelou po Larssonově centru z přímého kopu. Když to záměrně přeženu, Birminghamu by dnes stačila i jen dvojice Benitez-McFadden a svého soupeře by s klidem přestřílela. Stejné duo totiž brzy zařídilo další potencionální práci pro Simonsena. Pronikající Skot našel Beniteze, jehož střela kousek za pokutovým územím mířila těsně vedle.

Ke konci zápasu se hra dost kouskovala, oba celky si s míčem užívaly především v prostoru kolem středového kruhu. Sunderland z letargie nevytrhlo ani trojité střídání, i když se nakonec dočkal alespoň snížení. To se dostavilo po standardní situaci, kdy hlavičkoval Turner a mladý stoper Birminghamu Dann už jenom zvládl pomoci balonu do vlastní sítě. V 87. minutě ještě spálil ohromnou šanci Bent, jehož na zadní tyči našel Reid, ovšem anglický kanonýr svým projektilem akorát jemně pohladil vzdálenější svislou část brankové konstrukce. To však bylo ze strany Black Cats úplně všechno. Naopak ještě mohl McSheffrey zvýšit, kdyby proti jeho střele Gordon promptně nenastavil nohou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady plychta 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze sunderland vyhra...1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland bude válet a Bent dá hattrick:D

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s vassem Sunderland vyhraje a Bent ukáže svojí sílu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele