13. kolo
21.11.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Fulham FC 1:0

Souboj dvou celků ze středu tabulky neměl favorita. Možná jím byl domácí Birmigham, který před vlastním publikem potřeboval získat tři body, aby se odpoutal ode dna tabulky Premier League. Tyto předpoklady se nakonec potvrdily a domácí zvítězili nejtěsnějším možným výsledkem 1:0

Aktivnějším byl ze začátku zápasu výběr hostí, kteří se díky Zamorovi a Dempseymu dostali ke střeleckým příležitostem. Ty však nedopadly nijak slavně, když si s nimi lehce poradil domácí brankář Joe Hart.

Byli to však právě fotbalisté Birmighamu, kteří šli po čtvrthodině hry do vedení. McFadden našel Bowyera, který přesnou střelou překonal Schwarzera a otevřel tak skóre tohoto zápasu. Hosty tento moment trochu vyvedl z herního rozpoložení a bylo vidět, že je v jejich hře určitá míra nejistoty. Ani Birmigham se však nehnal nijak přehnaně do útoku a snažil se nad vývojem utkání získat kontrolu.

Hra byla po půlhodině hodně rozháraná, obě mužstva se dopouštěla mnoha nepřesností v kombinaci a dá se říct, že na trávníku se spíše odehrál boj o každý metr, než atraktivní fotbalové utkání. Do poločasu už diváci vyloženou šanci neviděli a mohli si jen přát, aby ve druhý půli měli možnost sledovat atraktivnější utkání.

Také začátek druhé části utkání však přinesl mnoho osobních soubojů, faulů a standardních situací z ne zrovna nebezpečných míst. První střelecký pokus ve druhém poločase měl na svědomí hostující Gera, branku však přestřelil. Po hodině hry bylo znát, že hosté se s tímto výsledkem rozhodně nespokojí a chtějí s tímto nepříznivým vývojem něco udělat. Své štěstí zkoušeli opět Gera, Dempsey a Zamora. Ani jeden z nich nedokázal dát svojí střele ty správné gólové parametry, a tak se stav, i přes snahu Fulhamu, neměnil.

Opakovala se stále ta samá písnička. Hostující Fulham se snažil dobýt branku Birmighamu, ale to se mu až do posledního hvizdu hlavního rozhodčího nepovedlo, a tak pojede domů do Londýna s prázdnou. Naopak domácí si připisují velmi důležité tři body, které je v tabulce posunou o něco výše.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 souhlasim

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1, under 2.5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele