7. kolo
26.09.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Birmingham City - Bolton Wanderers 1:2

Poslední výhru nad Hullem dnes Blues potvrdit nedokázali. I když se v závěru střelecky prosadili a vyrovnali, nakonec se ani z bodu neradují. Lee totiž čtyři minuty před koncem skóroval a zařídil pro Bolton vítězství 2:1.

Birmingham má v letošní sezóně velké problémy s koncovkou. Dát gól je pro něj často až nadlidský úkol. A hned v prvních minutách jasně ukázal, že nějakou ofenzivní smršť od něj fanoušci opět čekat nemohou. Navíc již v desáté minutě inkasoval. Po dlouhém autovém vhazování Rickettse hlavičkoval Davies, který prodloužil za sebe, tam se k míči dostal neobsazený Tamir Cohen a hlavou vsítil už svůj třetí letošní gól.

Další zajímavá šance přišla zhruba po půlhodině hry. Tentokrát zahrozili domácí fotbalisté a skutečně jim moc nechybělo. Od rohového praporku centroval Vignal, míč se snesl až k Tainiovi, jenž pálil z voleje. Bohužel ale poslal míč mimo. Blues byli v závěrečných minutách o něco aktivnější, což místy pocítil také gólman Jaaskelainen. Nejblíže gólu byli ve 40. minutě, kdy Fahey trefil dokonce břevno.

Začátky dnešních poločasů byly jak přes kopírák. Ani v úvodních minutách po změněn stran se na hřiště nic zajímavého nedělo. Vše se změnilo až s 59. minutou. To se snažili o vyrovnání hráči Birminghamu, konkrétně Lee Bowyer, k němuž se dostal míč na okraji pokutového území. Z následné střely ale nic kloudného nevytěžil, jelikož nemířil přesně.

Hned o minutu později dal o sobě vědět střídající Lee, jenž málem svou první příležitost v zápase přetavil v pojišťující gól. Z dobré pozice ale poslal míč mimo. V 75. minutě se musel mít Hart opět na pozoru, jelikož Bolton velmi toužil své vedení zdvojnásobit. Rychlý zákrok předvedl při pokusu McCanna.

Birminghamu se v závěru přeci jen povedlo vyrovnat. Akci dva na jednoho předvedl Benítez společně s Phillipsem, přičemž druhý jmenovaný dokázal skórovat. Jenže po dvou minutách byl už opět Bolton ve vedení. Taylorův přímý kop sice skončil na tyčce, z následné dorážky už ale mířil přesně Lee. Na tuto branku už Birmingham odpovědět nedokázal.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 domácí

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele