17. kolo
15.12.2009 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Brums pokračují ve spanilé jízdě, nezastavil je ani Blackburn

Birmingham pokračuje ve spanilé jízdě nováčkovskou sezónou v Premier League a po dalším vítězstvím nad Blackburnem se Brums posouvají až na neuvěřitelnou šestou pozici.

Dnešní utkání rozhodl dvěma trefami Cameron Jerome, protože Rovers stihli reagovat jen jedinou brankou Nelsena. Pro Blues je to již pátá výhra v řadě, která rovněž znamená nový klubový rekord v nejvyšší soutěži.

Manažer Alex McLeish vsadil na stejnou sestavu, která mu v posledních zápasech nesla ovoce a dnes tomu nebylo jinak. Radovat z první branky se totiž mohl už ve dvanácté minutě. To jeho důvěru splatil Cameron Jerome, kterému se zatím letos příliš nedařilo, ale šance neustále dostával a dnes vše přetavil v gól. Nutno však říci, že jeho první branka byla především dílem náhody. Z pravé strany totiž po nakrátko rozehraném rohu odcentroval Sebastian Larsson, načež se míč postupně odrazil od Beniteze a Ridgewella až k Jeromovi, jenž měl jednoduchou pozici.

Další špatnou zprávou pro Blackburn bylo zranění Bretta Emertona, kterého musel nahradit Keith Andrews. Rovers se směrem dopředu na nic nezmohli a nebýt ofsajdu Beniteze, prohrávali by už 2:0. Velkou příležitost měl poté i Blackburn, když Joe Hart nedokázal zachytit míč směřující do vápna, ale střelu Nzonziho na poslední chvíli zastavil Carr.

Pojistka těsného vedení přišla pár minut po změně stran, opět zaúřadoval Jerome. Larsson vyslal vysunutého Carra, ten míč předal Jeromovi, který znovu nedal šanci Robinsonovi. Jerome svou třetí branku v sezoně slavil tak vehementně, že musel být odměněn žlutou kartou. Nic to ale nezměnilo na jeho radosti. Ani ve druhé půli to od Blackburnu nebylo v útoku o mnoho lepší, ale přeci jen se mu podařilo snížit. Dvacet minut před koncem zdramatizoval zápas dorážející Ryan Nelsen. Rovers tak pochopitelně všechno vsadili na útok a Brums se mohli pouštět do jeho otevřené obrany. Stalo se tak i při akci Beniteze s Jeromem. Nejprve střílel druhý jmenovaný, ale Robinson jeho střelu kryl, načež Jerome posunul míč Benitezovi, který ale odmítl rozhodující gól a z bezprostřední blízkosti nedokázal trefit prázdnou branku, respektive trefil tyč. Birmingham ale nakonec nemusel litovat, protože druhou branku již neinkasoval.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná plychta 2:2

Reagovat
vanGomm

Birmingham už poměrně dlouho "tahá".Asi se teď bude muset spokojit max.s remízou.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Do každé z branky padne alespoň jeden gól, ale remíza to nebude, tipuju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajem tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn je bezzubej, jestli jim neprijde posila do utoku, pudou na sestup.

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele