3. kolo
22.08.2009 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Arsenal FC - Portsmouth FC 4:1

Jako kočka s myší si pohrál favorizovaný Arsenal se svým sobotním soupeřem. Ten může děkovat brankáři Jamesovi, že před svým střídáním vytáhl minimálně dva famózní zákroky. Vstup Arsenalu do nové sezóny je opravdu famózní, Portsmouth je jeho přímým protipólem.

Arsenal začal přesně dle očekávání a po rychlém přechodu do útoku měl otevřít skóre již ve čtvrté minutě. Jenže Diaby zmeškal pravý moment pro zakončení a místo souboje tváří v tvář brankáři jeho střelu zablokoval obětavý obranný zákrok.

Jenže právě Diaby měl již brzy střelecky promluvit, a to ne jednou. V osmnácté minutě si Eduardo pohrál s mladým Wilsonem, zpětnou přihrávkou na vápno našel Francouze, který z první mířil krásně do horní části branky. Jen o tři minuty později měl James snad ještě méně šancí na povedený zákrok. Eboue potáhl míč po pravé lajně, přihrál po zemi přes obránce do vápna a záložník Arsenalu opět bez přípravy poslal anglického brankáře na druhou stranu.

Tím ofenzivní představení Arsenalu ani zdaleka nekončilo. Dvě největší šance měl Van Persie. V obou případech ale ztroskotal na skvělém Jamesovi, který mu nejprve vyrazil střelu z vápna mířenou přesně k tyčce a za pár chvil si obdobně poradil i s jeho přímým kopem. Přišel tak nečekaný trest, kdy po přímém kopu zůstal zkamenělý Almunia u brankové čáry a Kaboul hlavičkou snížil do prázdné branky.

Před koncem poločasu mohl vrátit dvoubrankové vedení Arsenalu opět Van Persie, ale přízemní střelou z hloubi vápna nepropálil dobře chytajícího Jamese. Do šaten se tak šlo za těsného vedení jasného velitele hry.

Druhý poločas se v prvních minutách nenechával zahanbit. Velkou šanci vyrovnat měl Piquionne, který ale na malém vápně z úhlu mířil pouze do boční sítě. Připravenému štěstí přeje, to se přesně potvrdilo na druhé straně. Arshavinův přímý kop vracel před branku střílenou přihrávkou Vermaelen, míč se na malém vápně odrazil od nohy do hlavy Gallase a míč putoval na druhou stranu, než kam měl namířeno James.

Arsenal nechtěl nechat nic náhodě a ve svém výkonu nepovoloval. To se domácím vyplatilo v 68. minutě, kdy Van Persie geniální přihrávkou dostal Ramseyho za obranu a mladíček chladnokrevně zakončil k bližší tyči. Portsmouth ještě neskládal zbraně a devět minut před koncem chybělo jen opravdu málo, aby se střela Utaky dostal mezi tři tyče.

Náhradní brankář Begovič, který do branky hostí přišel na poslední čtvrthodinku si ani pořádně nezachytal, Arsenal se tak nedočkal zopakování debaklu proti Evertonu, přesto musí být lodivod Wenger s předvedeným výkonem spokojený.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Portsmouth je oslabeny a po vykonu Arsenalu s Evertonem budou mit sebevedomi na rozdavani goly Persie,Fabregas,Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 3 andrey 1 eduardo a míříme za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci bude kazdy zapas s hokejovym vysledkom, radsej sa treba drzat pri zemi...vysledok si tipnut nedovolim, ale verim vo vyhru GUNNERS

Reagovat
smazaný uživatel

ja mislim zhe arsenal virhaje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to 2:0 Arshavin, Vermaleen

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 tezko

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

as Arsenal by mel vyhrat.....ale za ten kurs to nestoji.....bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

tak s hcp ne? Arsenal je uplně jinde než Portsmouth

Reagovat
Lorcan

3:0 Van Persie, Fabregas, Arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 van persea 2 fabregas 1 a denilson

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatim je to 3:1 ale pul hodina ještě do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Krása klucí,ted ještě zničit Celtic Za 2 zápasy 10 gólů je paráda..Arsenaaaaal FC !

Reagovat
Devil

Bohuzel,musim pochvalit konkurenci.To co predvadi Arsenal-nadhera!

Doufam,ze pristi kolo jim to tak nevyjde!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele