24. kolo
31.01.2010 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Manchester vyučoval na Emirates Stadium

Tak jednoznačný průběh šlágru 24. kola asi nikdo nečekal. Arsenalu nebylo k ničemu ani domácí prostředí, také před vlastním publikem se mu povedlo jednoznačně prohrát se svým rivalem v boji o druhé místo. K Chelsea má teď tedy o něco blíže Manchester, Kanonýři se jí však brzy mohou přiblížit po vzájemném zápase.

Začátek utkání byl krušný pro obě defenzívy. Tu hostující čas od času provětral Aršavin, který také po dvou svých dravých průnicích do vápna jen těsně minul vzdálenější tyč. Manchester zase hrozil spíše ze vzduchu, přičemž Nasriho v jednu chvíli dokonce málem donutil ke vstřelení vlastního gólu. O něco méně soudržně každopádně zatím působila obrana Arsenalu, v níž Rooney a spol. nacházeli mezírky co chvíli. Nani ale jedné takové využil pouze ke střele do boční sítě. To Kanonýři spoléhali vlastně jen na brejky, jež systematicky ukončoval nepřesnou střelou Aršavin - opět tak učinil po dvaceti minutách hry.

Ani Manchester se však nebránil nějaké změně, ustoupení od postupného útoku a zejména invenci Naniho lze ocenit jedničkou podtrženou. Portugalský křídelník si totiž nejprve u pravé postranní čáry prohodil dva zadáky Arsenalu, na pomezí šestnáctky se vyhnul dalšímu a přesným centrem hledal na zadní tyči Parka. K němu ovšem balon vůbec nedoletěl, neboť ho nešťastně lízl Almunia, takže už za brankovou čáru ani nepotřeboval doprovodit. Také u druhé gólové akce Nani nechyběl. Tentokráte už doopravdy obstaral finální přihrávku, když z vlastní poloviny utekl spolu s Rooneym a Parkem většině domácího mužstva, aby pak pihovatého forvarda perfektně vyzval ke vsítění sté ligové branky.

To byl konec poločasu a prakticky i nadějí Gunners na slušný výsledek. Ty totiž docela pochopitelně míč rázem přestal poslouchat, takže mohli být rádi i jen za povedenou kombinaci těsně před přestávkou, která vyústila tak akorát ve vcelku marnou Songovu ránu. Sebevědomí červených měl ke všemu ještě víc nahlodat zdařilý únik Parka, s jehož koncovkou si ani teď Almunia nevěděl rady. Jenže efekt byl docela opačný. Arsenal si v příštích minutách zvládl vytvořit docela slušný a hlavně soustavný tlak na soupeřovu zadní linii. Fabregas ale přestřelil a Songův pokus pro změnu neměl ideální parametry ve vodorovné poloze.

Londýnský pres však neměl příliš dlouhého trvání. Zanedlouho už se zase hrálo víceméně na obě branky, i když pořád ještě více na tu manchesterskou. Solidní šanci měl nicméně na svých kopačkách Rooney v 75. minutě, kdy si pohrál s Ebouém, postrčil si míč směrem do hřiště a jen těsně minul bližší tyčku. Potřebnou jistotu na nohy svých spoluhráčů dopravil až deset minut před koncem Vermaelen svým šťastným zásahem. Když k němu totiž na hraně šestnáctky doskákal míč, nerozpakoval se a prudkou bombou dokonale, i díky teči Evanse, zaskočil Van der Sara. Od té doby se MU vlastně jen bránil a Gunners ho dusil hlavně sprchou vysokých centrů. Po jednom z nich nebezpečně hlavičkoval Vermaelen, jehož projektil však narazil na tuhý blok. A další vzdušný pas se zase s krátkou zastávkou na hlavě Evanse snesl ke Gallasovi, ten ho ovšem poslal pěkný kus vedle branky. Nakonec tedy Kanonýři mohli být rádi za prohru takovým poměrem, neboť v nastavení ještě zahodil ohromnou možnost Rooney.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (39)

Přidat komentář
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 2.Fabregas 1.Dudu rooney

Reagovat
scholes18

rooney by hrat nemal lebo ma 5 zltych

Reagovat
Devil

bude hrat!!

Reagovat
scholes18

uz som si zistil, ale aj tak dik

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super nebude hrat ani ferdinand ale za arsenal asi vermaelen což je taky velká stráta ale typuju 2:1 pro Arsenal (Rosický,Fabregas - owen ) aspon bych to owenovi přál

Reagovat
smazaný uživatel

Ziisk-tiip se nyní předvádí ve svém zcela novém kabátě. Tipy na sportovní příležitosti dávají jednak admini stránek, ale nově i uživatelé. Dále máte možnost vyměňovat si názory na sázky a sportovní dění s dalšími uživateli. Stovky registrovaných návštěvníků svědčí o tom, že to skvěle funguje a výsledky jsou znát. Ziisk-tiip Stránky již navštěvuje spousta kvalitních sázkařů a my jim umožňujeme předvést své sázkařské umění. Ti nejlepší jsou (krom výher z tipů na stránkách) ještě samozřejmě navíc finančně odměňováni. Méně zdařilí sázkaři si mohou vsadit všechny tipy na stránkách. Veškeré tipy jsou zdarma.

Aktuální soutěže: Top tipy, Top analýzy, Top yield a Top borec

1. místo 200 eur

2. místo 150 eur

3. místo 100 eur

4. místo 70 eur

5. místo 40 eur

Proč své tipy postovat (vkládat) někam, kde vám za to nikdo nic nedá? U nás máte šanci být velkoryse odměněni. Vstupte s námi do světa pravidelných výher ještě dnes a přesvědčte se sami.

ZIISK-TIIP CZ

JEN JEDNO I

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 - Rosický, Rooney

Reagovat
Lahvac-CZ

Doufám, že Arsenal vyhraje, ať Chelsea může setřást (aspoň na chvíli) United. Tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 fabregas,arshavin a mu: berbatov GO GO GUNNERS

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal prohraje stejně jako proti Blues rozdílem třídy, takže 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Fabregas, Arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

ManU okusil pocit vítězství na novém Emirates Stadium minulý rok, když dokázal porazit Arsenal 1:3 v Lize Mistrů. To nic nemění na tom, že tento zápas bude velice pohledný a mohlo by padnout dost branek. Tipuju remízu 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

manchester vyhraje 3-2 a vyhraje celou PL

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nastoupí vidic místo ferdinanda, není to skoro žádná změna... a jestli bude chybět vermaelen tak jsem zvědav na campbella... Jeho souboje s rooneym Bude to podle mě nej zápas z BIG 4 a manutd vyhraje 2:1 UNITED!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Gonzalesi tomu se říká porozumění textu. V tom článku se píše že Man.Utd. Nevyhrál na Emirates Stadium v LIGOVÉM UTKÁNÍ. Jinak si myslim že 1:1...Fabregas- Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Fanatiku, akorát, že předtím tam to ,,Ligovém zápasu" nebylo! Bylo tam napsané ,,nikdy neokusil pocit vítězství na novém Emirates Stadium", takže z toho plyne, že ve 12 hodin co sis četl tento článek už ta chyba byla opravena

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 - doufám

Reagovat
smazaný uživatel

manchester united vyhraje 3:2 typuju doufám že vyhrajou goly myslim 2Wayne Rooney a 1 Nani

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 pro arsenal Rosický,Verminator a AA23 - Nani

Reagovat
66pepo66

mozete mi vysvetlit peco AA23 ???

Reagovat
r.mrazik

0:2 po polocase...snad udrzime

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
josepe

ten Arshavin sóluje jak prase, uz mě sere

Reagovat
smazaný uživatel

MUFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jo !!! Já věděl že vyhrajou s jejich formou a Rooneym v útoku ! Musel to byt pěkný masakr, škoda že jsem to neviděl. Manchester dotáhne Chelse a porazí jej. Je totiž nejlepší, i kdyš odešli klíčoví hráči (Tevez,Ronaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

olééé glory United !!!!!!! moc pěknej výkon..gunners až na posledních 10-15min slabota! ..titul je náš..UNITED !!!!

Reagovat
66pepo66

kiezby :D dnekap ekny zapas.. len tych poslednych 10-15 minut.. ako si uz pisal.. ale inak super! len ma mezi, z e v tom nadstavenom case rooney nepridal dalsi gol :( mohli sme vyhrat rozdielom triedy.. ale nevadi.. 3 body su nase :)

Reagovat
Devil

Deti s Arsenalu se jeste maji co ucit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

se neposer, magore)¨

Reagovat
Devil

Nevidim duvod.....a uz neplac!

Reagovat
smazaný uživatel

32, 26, 32, 23, 24, 22, 22, 21, 21, 28, 28= věk hráčů co nastoupili, průměrnej věk je asi 25,5 nwm kde si viděl ty děti, každopádně tyhle narářky jsou dost ubohý a už to není v módě tak se trošku prober, sem zvědavej co bude dělat ManU za pár let až budete mít spiustu hráčů za zenitem a peníze na posily kvuli dluhům žádný

Reagovat
Devil

Ubohy,ale vzdy to zabere.

A na pohadky uz neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

MU vyhraje titul a pak pujdou vsichni brucet. Dluhy kam se podívaj.....

Reagovat
Devil

Tady se nekdo neumi vyrovnat s prohrou!

Reagovat
smazaný uživatel

robin82 suuuuuuuuuuuuupr komentář

Reagovat
Devil

Za to ten tvuj stoji za hovno!

Reagovat
smazaný uživatel

vass za mu hraje například welbeck macheda evans ty je možná neznáš ale kečrt bryan jsou na fifě 10

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele