18. kolo
19.12.2009 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal zpět na vítězné vlně - hladce 3:0 porazil Hull

Arsenal si napravil reputaci a po zklamání s letošním nováčkem z Burnley s přehledem přejel toho loňského. Hull City přijel na Emirates Stadium hlavně bránit, dopředu v součtu nepředvedl zhola nic, takže se ve finále nemůže vůbec divit, že z hlavního města neveze ani bod.

I jen letmý pohled na sestavu obou celků dával fanouškovi najevo, že ofenzivní podívanou asi nemůže očekávat. Hull nastoupil s jediným hrotovým hráčem, Arsenal naproti tomu bez nějakého kreativního záložníka. Přesto se od první minuty na Emirates Stadium hrálo ve svižném tempu, víceméně nahoru-dolů. Navíc i koukat se na ten fotbal dalo. Třeba kombinaci před Nasriho střelou přímo do Myhillovy náruče lze označit za vskutku pohlednou. Hezký byl i kroucený pokus Eduarda z 23. minuty. Jenže pořád to byl takový nedomrlý, skoro až amatérský projev z obou stran. Moc taktiky zejména ze hry Arsenalu nešlo vyčíst. Gunners si často jen podávali míč kolem půlící čáry, aby pak nečekanou kolmicí zaskočili nejen soupeře, ale i sami sebe.

První poločas lze naprosto bez obav zařadit do škatulky těch nudnějších. Dlouho diváci nepřihlíželi ničemu opravdu vzrušujícímu, než se tři minuty před pauzou strhla na hrací ploše menší potyčka mezi několika aktéry zápasu. Nervózní konec pak naštěstí doprovázela i jedna opravdová lahůdka - fotbalová, ne jen boxerská či řečnická. Už ve čtvrté minutě nastavení si totiž tak pět metrů za šestnáctkou postavil balon Denilson a z přímého kopu trefil přesně prostor u pravé tyče protivníkovy branky.

Arsenal jako by si chtěl udobřit fanoušky po nemastném neslaném prvním poločase, vrhnul se do druhého dějství pěkně zhurta. Hned ve 47. minutě Eduardo exkluzivně přebral Aršavinovu přihrávku, ale ve výhodné pozici, kterou si prvotřídním zpracováním sám připravil, balon nasměroval pouze vedle bližší tyčky. Snaha Gunner zalíbit se opět vlastním příznivcům tak byla docela planá, tím spíš, že hned v 55. minutě Silvestre v pokutovém území stáhl Fagana a rozhodčí Bennett neomylně ukázal na penaltový puntík. Jenže v tomto okamžiku se alespoň jeden Kanonýr v očích diváctva vyšvihl - řeč je o Manuelu Almuniovi, který Geovanniho při zemi skvěle vychytal.

Tahle chvíle se později ukázala býti rozhodující. O pouhé tři minuty později totiž Londýňané naprosto rozebrali defenzívu hostí, takže po narážečce Diabyho se Songem a následné přihrávce na malé vápno nemohl mít Eduardo snazší úlohu než odtud skórovat. Chorvatský útočník musel být nicméně vděčný za úplně jakoukoliv formu přerušení desetizápasové šňůry bez vstřelené branky. Závěrečná čtvrthodina už se nesla ve volném duchu. Hlavně Arsenal si užíval míče na svých kopačkách, soupeř už spíš jen vyčkával na závěrečný hvizd sudího. Předtím si ale ještě musel vytrpět další inkasovaný gól, který přišel přesně deset minut před koncem po bleskové kombinaci Diabyho s Aršavinem a přesné koncovce prvně jmenovaného.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:O snad

Reagovat
smazaný uživatel

jirijost: Co tady blijes za sracky jak snad? Urcite ne kurva 4:1 to bude ty suline

Reagovat
smazaný uživatel

jses sprostej jak kanal...

Reagovat
smazaný uživatel

o prázdninách sem jako brigádu měl dláždění chodníků a dlaždiči oproti tobě mluvěj tou nejspisovnější češtinou

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem fanoušek arsenalu ale arsenal 1:1 burnley a ted maj hodně zraněnejch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hull city prekvapi a odveze si vsechny 3 body

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že nepřekvapi, doufam že body zústanou na emirates. I když vše je možné...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ešte raz tu budem čítat ako ponižujete môjho deniho a uvidíte

tento DENILSONOV gol z priameho kopu bol ukážkový a dúfam, že všetkým jeho neprajníkom vytrel zrak

a teraz by to chcelo druhý gol, aby sa zahnala do kuta ta nervozita co panuje na ihrisku

podme the gunners

Reagovat
smazaný uživatel

cobole

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jedna vlaštovka jaro nedělá, ale je fakt že Deni to nakopl velice pěkně, a výkon předvedl solidní, nicméně Deni je Deni a kdoví co udělá v příštím momentě.

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci našich možností se to dá hodnotit jako skvělý výkon. Denilsonův gól nádhera. Akorát by mě zajímalo, co za vola píše ty články. Jinak super. Victoria Concordia Crescit

Reagovat
smazaný uživatel

tiez by som rad vedel, co za "objektivneho" trapaka pise ten review. Alebo je tazke spracovat to, ze arsenal dal 3 pekne goly? Inde sa porad vy***nuju na beznych akciach a tu len suche skonstatovanie. Jednoznacne

Reagovat
smazaný uživatel

já už review ani nečtu protože sem zvyklej že skoro celý EF má proti Arsenalu averzi

Reagovat
smazaný uživatel

s tím se nedá nic jen souhlasit.. asi je taky přestanu číst

Reagovat
smazaný uživatel

Taky asi přestanu navštevovat tento server. Averzi proti Arsenalu by si měli nechat pro sebe a ne s tím otravovat jiné lidi. Profesionálové by měli byt nezaujatí, což znamená, že tyto články profesionálové nepíšou. Bohužel

Reagovat
fantomas

Pět obětí neskutečné. Jinak - já sem fanoušek Arsenalu, tak tu nešaškujte. Radši sundejte růžový brejličky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele