9. kolo
17.10.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Arsenal nezaváhal, i když dlouho váhal - zvítězil 3:1

Drtivý vstup do utkání nakonec rozhodl o vítězství Arsenalu. Ten jednu chvíli slabšího soupeře mlel, podruhé se od něj nechával pomalu přehrávat. Definitivní amen se šancemi Brums přišel tedy až těsně před koncem, kdy se trefil Aršavin. Asistenci na vítěznou branku si připsal Tomáš Rosický.

Kanonýři nastoupili na hřiště s očividnou snahou co nejdříve zlomit odpor Birminghamu a v hlavní roli takového snažení byl zprvu Čech Tomáš Rosický. Tomu však hned dvakrát vůbec nesedla koncovka, takže birminghamští zatím mohli být v relativním klidu. Zatím, opravdu jen zatím. Co nevidět totiž Gunners otevřeli skóre a potom už to jelo. Po čtvrthodině hry obdržel pěkný kolmý pas od Songa Van Persie a excelentní křižnou ranou poslal svůj tým do vedení. Pak navíc Kanonýři bleskově rozebrali defenzivu hostí, Rosického přihrávka napříč šestnáctkou se štěstím proklouzla až na zadní tyč k volnému Diabymu, jenž hladce zamířil do protější šibenice - 2:0.

Ani tyhle dvě branky však nikterak zvlášť nezměnily obraz hry. Arsenal nadále vymýšlel, tvořil a překvapoval, zatímco Birmingham neustále trčel uvězněný na vlastní půlce v permanentní nejistotě. Jen z přímého kopu mohl zkusit štěstí Larsson a Mannoneho přinutil alespoň k nějakému zákroku. Kdoví, možná právě Italova mizivá vytíženost pak částečně mohla za jeho kiks v 38. minutě, kdy se rozhodl McFaddenův těžký centr neboxovat, nýbrž lapit do rukavic, a jelikož se mu nepovedlo takový záměr uskutečnit, mohl Bowyer pohotově pálit do odkryté klece. V těchto chvílích už to na Emirates Stadium nebyla tak jednostranná záležitost, uspokojení Kanonýři již Brums nesvírali natolik pevně jako kdysi. Po poločase tak vedli o pouhý jeden gól, neboť Aršavinovu střelu vytěsnil Hart a k žádnému dalšímu ohrožení soupeřovi branky už se domácí nedostali.

Modří po přestávce do svého soupeře naskočili s nečekanou silou. Ihned ho zchladili pár povedenými kombinacemi, nakonec se však spíše oni třásli před ataky Arsenalu. Hlavně individuální zaváhání Harta, který nablízko přihrál přímo na kopačku Fabregasovi, způsobilo šok všem přítomným příznivcům Brums. Naštěstí pro ně, i španělského středopolaře nastalá situace notně zaskočila, takže na Harta nevyzrál. Podobná minela, do rukou chycená malá domů (tahle situace však byla posouzena dosti přísně), pak stála u zrodu další mimořádné příležitosti Gunners. Van Persie ovšem zacílil pouze do břevna.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by Arsenal měl ještě přijít o svůj náskok, v 80. minutě však k takové události nebylo daleko. Tehdy Ridgewellův pas na zadní tyč totiž až v posledním okamžiku zachytil Mannone, jinak by O’Connor s Phillipsem mohli trefovat zcela odkrytou klec. Ale nakonec nemohli, a tak zahřmělo na druhé straně. Přečíslení protivníkovy defenzivy vedl Fabregas, předal balon nalevo Aršavinovi, který dokázal svou střelu umně skrýt za Carrem a ještě ji navíc skvěle nasměrovat k vzdálenější tyčce. Ani to ještě nemuselo být ze strany Arsenalu vše, jenže proti Diabyho pohotové střele ze tří metrů se s prvotřídním zákrokem vytasil Joe Hart.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední 2 zápasy s brums sou 1:1 doufám ze naše dobrá forma vydrži a brums rozstřílime 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 podme hosi mame skvelou formu kterou doma potvrdime jasna vyhral gunners !!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 podme hosi mame skvelou formu kterou doma potvrdime jasna vyhral gunners !!

Reagovat
miezto

Bude klepec...

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 - Eduardo, Fabregas, Diaby, Arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude chytat almunia nebo mannone ?

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 2 Arshavin 1fabregas 1Eduardo 1RVP a etse 1 da vemealen

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný zápas ... moc se mi to líbilo ... škoda toho golu no ale jinak pěkné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele