15. kolo
29.11.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - West Bromwich Albion 2:1

Vypjatý a až do samotného závěru napínavý souboj dnes připravil Wigan svým příznivcům. I přesto, že prohrával, tak se dokázal zvednout a výsledek se mu povedlo otočit. Na gól hostujícího Millera totiž dokázal odpovědět přesným zásahem Camara a pět minut před koncem také Boyce.

Poslední tým soutěže už ve druhé minutě nepříjemně zaútočil, Morrisonova přihrávka na Millera ale neprošla, a tak gólman Kirkland zasahovat nemusel. Už zanedlouho ale udeřili také domácí fotbalisté. Po centru z rohového kopu se dostal ke střele Henri Camara, ale svou skvělou příležitost využít nedokázal. Míč totiž poslal nad břevno.

Bránu se snažil ohrozit v 23. minutě opět aktivní Miller, ale jeho pokus v bráně neskončil, jelikož mu chyběla přesnost. Moc nescházelo ani na druhé straně Heskeyemu, jehož hlavička letěla jen těsně vedle. Oba celky se snažily jít ještě v prvním poločase do vedení, před změnou stran se jim to už ale nepovedlo. Blíže byl určitě Wigan při šanci Camary, jenže tu nevyužil a také možná proto přišel krutý trest.

Hned na začátku druhého dějství Baggies vstřelili poměrně překvapivě vedoucí gól zápasu. V 47. minutě využil defenzivní chyby Tituse Bramblea útočník Ishmael Miller a dokázal prostřelit také gólmana Kirklanda. To ale nemuselo být ze strany West Bromu vše. Už za dalších pět minut totiž měl velkou šanci James Morrison, jeho gólovou střelou ale dokázal nohou vyrazit domácí gólman, a tak si mohli fandové Latics oddychnout.

Vedení hostů ale moc dlouho nevydrželo. Přesně do 61. minuty. Po hrubce Paula Robinsona se dostal k zakončení útočník Camara a povedlo se mu vyrovnat. S bodem se ale Wigan určitě spokojit nechtěl, a proto i nadále se věnoval především útočení. Jeho snaha se mu také vyplatila. Přesně mířená hlavička obránce Emmersona Boyce totiž znamenala, že si z dnešního zápasu odnesl plný počet bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle match de na remizu, WBA nemuze prohravat donekonecna. Ja bych dal 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele