4. kolo
13.09.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Sunderland AFC 1:1

Jen pár minut dělilo Sunderland od druhého vítězství v letošní sezóně. Tentokrát ale na něj nedosáhl, i přesto si ale za remízu 1:1 s Wiganem připisuje další velmi cenný bod.

Sunderland potřeboval po nečekané domácí prohře 0:3 z minulého kola dnes zvítězit. Jenže proti Wiganu jej nečekalo nic snadného, i přesto se ale ujal již ve 13. minutě vedení. Jako první pálil nebezpečně Richardson, toho ještě domácí gólman vychytal a jeho ránu vyrazil na roh, jenže už po pár okamžicích si míč do brány srazil obránce Titus Bramble.

Ovšem Latics mohli brzy vyrovnat. Nejprve si místo ke střele našel v pokutovém území Emerson Boyce, ale z úrovně penalty míč poslal mimo. O dost nebezpečněji vypadala zanedlouho po centru Valencii hlavička Amra Zakiho, proti kterému vytáhnul skvělý zákrok až gólman Gordon.

Pozornost musel skotský gólman věnovat také hlavičce Kevina Kilbanea z 29. minuty. Ta ale letěla mimo. Vedení naopak mohl ještě pojistit v první půli Djibril Cissé, jenže po rychlém protiútoku pálil z pravé strany pokutového území jen na připraveného Kirklanda, který si s jeho pokusem poradil a odvrátil jej na roh.

Druhý poločas začal vyrovnanou partii, při které jsme mohli hledat vážnější příležitosti jen těžko. Až v 58. minutě dal o sobě vědět Wigan, konkrétně Zaki, jenž ale poslal míč hlavou vysoko nad břevno. Latics ale s ubíhajícími minutami dostávali Sunderland stále pod větší tlak a několikrát zahrozili. Střela Valencii byla zblokována, jen do náruče gólmana Gordona zase pálil aktivní Zaki.

V 68. minutě mohli Black Cats své vedení navýšit, útočník Djibril Cissé sice dostal skvělou přihrávku do šestnáctky, ale opět narazil na skvěle chytajícího Kirklanda. Wigan se ovšem nakonec vyrovnání přeci jen dočkal. V 81. minutě potvrdil výbornou formu z posledních zápasů egyptský reprezentant Amr Zaki, vstřelil již svůj čtvrtý gól v Premier League a stanovil tak konečné skóre, na kterém nezměnila nic ani červená karta Cattermolea.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sunderland uhraje remízu tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Sunderland vyhraje 2:3!

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, jestli tři body ze tří zápasů se dá považovat za nadočekávání skvěle...

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele