38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan nakonec stihl ještě v téhle sezoně přerušit táhlou šňůru bez vítězství

Wigan zvládl přerušit černou sérii v poslední možný okamžik a loučí se tak s letošním ročníkem z jedenácté příčky. Nutno říct, že duel s Pompey Latics opanovali celkem v poklidu, neboť soupeř brankáře Kingsona vlastně nikdy pořádně neprověřil.

Ukazatel skóre stihl odpočítat jen několik sekund, když se Valencia odhodlal k průniku skrze dva obránce, aby záhy na zlatém podnose nabídl gólovou přihrávku Rodallegovi. Ten ještě v téhle chvíli přestřelil. Pokračovalo se v uspávajícím tempu pod taktovkou domácích. Za ty střílel nebezpečně z přímého kopu De Ridder, ale stejně jako jeho projektil, tak i později hlavičku Rodallegy vychytal pozorný Begovic. Wiganu tak musel k úvodní trefě dopomoci chybující Campbell, dost možná se loučící s dresem Portsmouthu. Zkušený stoper totálně minul centr N’Zogbii, který tak dopadl ke kopačkám Rodallegy, jenž se zblízka nemohl mýlit.

Skutečnost, že prohrávají, přece jen vybičovala Pompey alespoň k jednomu náznaku šance. Krátce před přestávkou vedl protiútok Utaka, ovšem jeho přihrávku zužitkoval Crouch pouze ke slabé střele přímo do Kingsona. Tak jako tak kompletní defenzivní řada modrých se chovala tak, jako by byla již duchem přítomna na dovolené, a podle toho to také na hřišti vypadalo. Neúnavný Rodallega ještě v první půli našel Melchiota, jehož vychytal bezchybný Begovic.

Po přestávce už jsme sledovali přeci jen živější Portsmouth, jenže vyrovnání ne a ne přijít. Nejblíže k němu měl Utaka, jemuž laxní přístup obrany domácích dovolil sólový únik na Kingsona. Nigerijec se však k naskytnuté příležitosti postavil poněkud lhostejně a vysoko přestřelil. Na úplný závěr utkání si ještě Valencia přichystal stylovou rozlučku s wiganským dresem, ale sám si ji pokazil, když po přihrávce debutanta McManamana zacílil pouze nad branku.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň něco jsem uhodl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele