7. kolo
04.10.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wiganu vyschl střelecký prach, a tudíž prohrál

Amr Zaki tentokrát vyšel naprázdno, přičemž stejně jako jeho spoluhráči spálil, co se dalo. Lekci z efektivity pak uštědřil Wiganu Jeremie Aliadiere kousek před závěrečným hvizdem.

V úvodu zápasu vyvíjel Wigan víceméně ustavičný tlak na dobře organizovanou defenzivu Middlesbrough, jenže do zakončení se příliš často nedostával. Až v deváté minutě vnikl do vápna hostí Palacios a střílel jen těsně vedle. Po chvíli zase po standardní situaci Valencii hlavičkoval egyptský zázrak jménem Zaki jen do boční sítě. Boro v těchto okamžicích hodně tápalo a nemohlo se dostat pořádně do hry, ale domácí se až příliš často zastřelovali. Nejprve to byl Valencia, kdo z velké dálky pálil nad, potom Zaki mířil pro změnu vedle.

Po půl hodině se konečně otřepali i hosté a Wheater byl blízko vstřelení vedoucího gólu. Po centru Mida však těsně minul levý horní roh Kirklandovy svatyně. Za dalších deset minut mohli zase oslavovat příznivci Latics, když Heskey s Palaciosem vykombinovali dobrou střeleckou příležitost pro Zakiho, ten ještě obešel jednoho obránce, aby se dostal do šestnáctky, ale vzápětí ho po své levé ruce bravurně vychytal Turnbull.

I začátek druhého dějství patřil výhradně domácím fotbalistům, avšak v 51. minutě totálně selhal Palacios, když se k němu odrazila zblokovaná střela Valencii. V příštích minutách doposud aktivní Wigan poněkud polevil a zahrozil pořádně až deset minut před koncem, kdy Koumas prokličkoval skrze čtyři bránící soupeře, na Turnbulla si ale nepřišel. Brankář Boro byl v ráži, což potvrdil i za další tři minutky. Tehdy si vyběhl z branky, aby zmenšil Heskeymu střelecký úhel a znemožnil mu tak skórovat.

Pak se však stala v té chvíli nepředstavitelná věc. Hrdinou Middlesbrough se stal někdejší forvard Arsenalu, Jeremie Aliadiere. Ten minutu před vypršením řádné hrací doby zužitkoval přihrávku Downinga ke střele do levého dolního rohu Kirklandovy branky. V nastavení zápasu ještě mohl vyrovnat Valencia, k němuž se ve vápně Boro snesl balon, ale z voleje nemířil přesně.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wigan ja vubec nemusím at je to už trávníkem dívakama kteří na fotbal moc nechodí stylem hry přesto si wigan vede dobře ale boro překvapí 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

wigan bude zase pálit tikety, takže 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

wigan dnes vyhrá-2:1...!!!

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele