20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Stoke City 2:1

West Ham na domácím hřišti otočil zápas proti Stoke City a díky výhře 2:1 poskočil na desátou příčku Premier League. Na druhé straně Potters zůstávají na osmnácté, čili sestupové, příčce a mohou jen litovat situace, která vedla k Fullerově červené kartě.

O momentu, který velkou měrou ovlivnil utkání, však hosté na začátku pochopitelně neměli ani potuchy a naopak start se jim vyvedl. Stoke začalo s velkou aktivitou, tempem a nebezpečným pokusem Fullera, kterému ale k úspěchu kousek chyběl. Leč úvodní branka na sebe beztak nenechala dlouho čekat. V 5. minutě zahrál Pugh rohový kop až na druhou tyč, domácí brankář Green vyběhl tak na půl cesty, čehož využil k nekompromisní hlavičce Faye - 0:1.

Hammers mohli srovnat krok o chvíli později, kdy Collison našel Colea, ten však hlavičkoval těsně nad břevno. O pár minut později se ujal slova pro změnu Boa Morte, slušně rozjetou akci ovšem ke zdárnému konci nedotáhl. Velká příležitost domácích přišla po půl hodině, po akci Di Micheleho se k hlavičce opět dostal Cole, opět ale nedokázal svůj pokus nasměrovat do prostoru Sørensenovy branky. Do přestávky to ještě zkusil Parker a na druhé straně Fuller, do šaten ale šli hosté stále s jednogólovým vedením.

Jenže to po změně stran vydrželo pouhých šest minut. Parker poslal do pokutového území dlouhý míč, o nějž svedli souboj Cole s Griffinem. Obránce City nedokázal balon odkopnout, čehož Cole využil beze zbytku a po otočce uklidil míč přesně k pravé tyči - 1:1. Po vyrovnávací brance přišla ona situace. Právě Griffin a útočník Fuller si na polovině hřiště tak vehementně vyměňovali názory ohledně inkasované brance, až se druhý jmenovaný neudržel, na kapitána Stoke ručně zaútočil a byl vyloučen.

Domácí dokázali početní výhody využít k trvalému tlaku, leč šance na rozhodující gól dlouho nepřicházely. Výjimkou budiž pokus Boa Morteho, který již překonal Sørensena, na brankové čáře ale hosty zachránil Higginbotham. V 87. minutě se však Hammers přece jen dočkali. V pokutovém území se dostal ke střele Cole, míč tečoval střídající Tristán a Sørensen byl absolutně bez šance - 2:1. Šťastný střelec sice stál v milimetrovém ofsajdu, toho si sudí snad ani všimnout nemohli a tak si United připisují tři body.

Autor: Petr Vaněček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

west ham mě překvapil v minulém kole proti portsmouthu kde dal 4 branky tip-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele