38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Middlesbrough FC 2:1

West Ham po dobrém týmovém výkonu poslal Boro do druhé ligy. Manažer Zola tak ukončil výtečnou sezónu domácím vítězstvím, zpytovat svědomí bude naopak Jones, jehož chyba zhatila i ty nejmenší šance na udržení se v Premier League.

Middlesbrough se samozřejmě hnalo za prvním gólem, ale dobře a kompaktně hrající defenzíva domácích toho moc nepovolila. Za první čtvrthodinku tak diváci neviděli ani náznak vážnější šance. A tak si první dobrý zákrok připsal hostující brankář. Cole vrátil míč Kováčovi, který střílel dobře zpoza vápna, ale trefil pouze místo, kde stál připravený Jones. Solidně pálil i o pár minut Stanislas, který však branku Boro netrefil.

Jenže šance a střely domácích se stupňovaly a tři minuty po půlhodině hry přišel dokonce gól, který ještě více pošramotil už tak malé naděje Middlesbrough na udržení. Boa Morte nahrál k levé lajně Ilungovi, který poslal do vápna přízemní centr, kde ho do branky usměrnil Carlton Cole. Po ne zrovna pohledném poločase se tak do šaten ubírali domácí ve vedení, hosté se sklopenými hlavami.

Nástup do druhé půle byl však ze strany hostů parádní. Gary O’Neil již v páté minutě využil přihrávky Tuncaye a střelou z hloubi vápna překonal Greena. V kabině Boro určitě klidno nebylo a na hřiště vstoupil nový tým, kterému nechybělo mnoho k dokonalému obratu již o dvě minuty později. Bates ale svůj pokus z vně vápna namířil přeci jen trochu výš, než bylo třeba.

A tak přišel trest v podobě druhého gólu West Hamu. Stanislas poslal nepříliš prudkou střelu k tyči, kde zachyboval Jones, který si nechal podběhnout míč pod tělem a zase srazil naděje Boro až příliš blízko nulové hodnotě. Když Bennet volil místo přihrávky na volného Tuncaye nepřesnou střelu a po pár minutách netrefil branku ani Boa Morte, odcházelo Boro ze zpackané sezóny s další prohrou.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Middlesbroght musí, ale nevim nevim . Tip 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele