25. kolo
07.02.2009 16:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

West Bromwich Albion - Newcastle United 2:3

West Brom nevyužil zaváhání svých soupeřů a i po tomto kole mu bude patřit poslední příčka. Dnes totiž doma podlehl Newcastlu 2:3.

Takový úvod diváci na Hawthorns Stadium nečekali určitě ani v tom nejlepším snu. Už po čtyřech minutách hry svítil na tabuli stav 1:1. Jako první se dokázal prosadit Newcastle, který se musel obejít bez hlavního kouče Kinneara, jenž byl ped zápasem kvůli nevolnosti převezen do nemocnice. V bránění se dopustil chyby stoper Meite, díky čemuž se dostal do šance Damien Duff, a tu také proměnil. Krátce na to ale jediný skutečný útočník West Bromu, Marc-Antoine Fortune, bez větších problémů vyrovnal. Dalo se očekávat, že oba kluby ještě neřekly své poslední slovo, ovšem že padne další gól tak rychle, s tím nepočítal snad nikdo.

V 8. minutě se Straky prosadily podruhé. Po střele Ryana Taylora úspěšně zakončoval útočník Peter Lovenkrands. Atraktivní fotbal pokračoval i v následujících minutách a několikrát to vypadalo, že další branka je na spadnutí. Ta nakonec také přišla, i když poměrně pozdě. Konkrétně až ve 42. minutě. Po rohovém kopu Ryana Taylora přesně hlavičkoval jeho jmenovec Steven a stanovil tak poločasové skóre na 3:1 pro Newcastle.

West Brom potřeboval bodovat, jedině tak se totiž mohl dostat ze dna tabulky alespoň na předposlední místo. Velkou možnost, jak snížit alespoň na rozdíl jediné branky, měl v 56. minutě záložník James Morrison. Ten využil přihrávky od Valera, jenže narazil na Steva Harpera, jenž jej dokázal výborným zákrokem vychytat.

V 73. minutě to domácím fotbalistům vyšlo. Podruhé se do listiny střelců zapsal kanonýr Fortune a řádně zdramatizoval závěr zápasu, ve kterém se očekával tlak domácích, kteří se měli snažit o vyrovnání. A to se jim málem opravdu povedlo. Po Bednářově sklepnutí pálil Morrison, jenže míč do území tří tyčí poslat nedokázal. To bylo ze strany West Bromu vše, a proto opět odešel ze zápasu se sklopenou hlavou.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Devil

Kurna Newcastle zaberem a domu si privezem plny pocet.....0:1

Newcastle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze newcastle potvrdi svoje kvality..verim vo vysledok 1:2!!takze newcastle ideme a nesklamte ma opat!!!!!

Reagovat
Devil

ale Shearer mel devitku!

Reagovat
smazaný uživatel

no jasne,vies ja som originalny:))ale ma radost,ze sa na nho nezabuda,ked este si aj cislo pamatas na drese..

Reagovat
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 2:0 a WBA se konečně zaslouženě odpoutá ode dna tabulky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele