9. kolo
25.10.2008 16:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Hull City 0:3

Souboj nováčků ovládl Hull City. Také dnes dokázal, že jeho současné třetí místo není jen dílem náhody. Proti West Bromwichi si dokonce slušně zastřílel a slavil přesvědčivou výhru 3:0.

Už ve 3. minutě zaměstnal pozornost domácího gólmana Carson záložník Geovanni, ale jeho střela z hranice pokutového území postrádala přesnost. Zanedlouho ale přišla jasná tutovka West Bromwiche. Z dálky nejprve vypálil Valero a Boaz Myhill pohotovým zákrokem míč vyrazil, jenže k lavičce se dostal ještě Olsson a trefil břevno. Dorážet mohl následně Roman Bednář, ale míč do brány propasírovat nedokázal.

V úvodu byli Baggies o něco aktivnější, v 18. minutě ovšem nechybělo moc Marlonu Kingovi. Ani jeho příležitost ovšem gólem neskončila. O deset minut později hlavičkoval jen těsně nad po rohovém kopu Marneyho obránce Zayatte. Krátce na to pálil z úctyhodné vzdálenosti Miller a až gólman Myhill zastavil jeho pokus směřující přímo do středu brány. První přesnou střelu si Hull připsal až v 36. minutě, kdy pálil Geovanni. Následně byl velmi blízko gólu domácí Miller. Jeho střela z úhlu sice byla přesná, ale gólman Myhill ji dokázal vyrazit.

Do druhého dějství vstoupili hosté tím nejlepším možný způsobem. Už ve 47. minutě se dostal po centru z rohového kopu ke střele Kamil Zayatte a dokázal skórovat. Domácí defenzíva při tomto momentu velmi zaváhala. Utkání tak dostalo nový náboj a West Brom najednou musel začít mnohem více útočit a několikrát bylo před bránou Myhilla řádně horko. Hned dvě šance měl například Donk, jeho první pokus byl zblokován na roh, hlavička o pár minut později pro změnu letěla nad.

V 58. minutě zaměstnal hostující brankářskou jedničku Morrison a jeho dalekonosná střela. Ta byla ale lapena. O čtyři minuty později už Hull vstřelil svůj druhý gól. Marlon King se podíval, kde stojí jeho spoluhráči a poslal přesný centr na hlavu Brazilce Geovanniho, jenž se při zakončení nemýlil. Nechybělo moc a za chvíli to mohlo být opět jenom o gól. Robert Koren ale mířil pouze do míst, kde stál Myhill.

Obrana West Bromwiche v minulém kole inkasovala čtyři branky a ani dnes si nevedla o moc lépe. V 66. minutě se totiž už potřetí prosadil Marlon King a definitivně tak rozhodl o tom, kdo si odnese z utkání tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele