7. kolo
04.10.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bednář hrdinou West Bromwiche

Český útočník Roman Bednář byl rozhodujícím faktorem dnešního vítězství West Bromwiche nad Fulhamem. Přestože spálil několik slušných příležitostí, v 61. minutě byl ve správný čas na správném místě a vystřelil tak Baggies tři body.

Přehled klíčových okamžiků první půle tohoto utkání načíná solidní příležitost českého útočníka Bednáře ze sedmé minuty. Tehdy Greening perfektní kolmicí znemožnil defenzivu londýnského celku, obří forvard si ovšem nezpracoval ideálně balon a střílel jen slabě do Schwarzera. Albion byl i nadále aktivnější, ale v 15. minutě se mohl ujmout vedení Fulham. Bullard zahrával přímý kop nedaleko od branky Carsona a balon poslal jen těsně nad břevno. Na tuto příležitost hostí navázal West Brom akcí Greeninga, jenž ovšem nebyl v rozhodující chvíli ideálně pochopen Millerem. Ve 22. minutě si udělal na levém rohu šestnáctky Baggies prostor Dempsey, ale následně točil míč jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Největší šanci dosavadního průběhu zápasu měl Zoltán Gera v dresu zvedajícího se Fulhamu přesně po půl hodině hry. Bývalého záložníka West Brom našel pod sebou výtečně Dempsey, ovšem Gerova střela se jen otřela o vzdálenější tyčku a neměla tak gólové parametry. Ke konci prvního dějství ještě na opačné straně hřiště v solidní možnosti zaváhal Koren, když po pasu Robinsona poslal balon snad až pánubohu do oken.

Do druhé půle vstoupili domácí Baggies skvěle a mohli se hned po třech minutách radovat z gólu. Greeningův prudký centr levačkou totiž nikým netečován proskákal až na vzdálenější tyč, od níž se do sítě neodrazil. V 54. minutě si aktivní Bromwich vytvořil další nadějnou příležitost, jenže po centru Robinsona, který pronikl po levé straně, Bednář nemířil vůbec přesně. Český forvard dnes platil spíše za výstavního paliče, byl to ale právě on, kdo po hodině hry zblízka doklepl balon za brankovou čáru poté, co se hosté rozpakovali s odvrácením míče po rohu WBA.

Fulham mohl odpovědět hned záhy též gólem, jenže Koren perfektně včas zablokoval Murphyho pokus po rohu Bullarda. Vzápětí jako by snaha Cottagers o vyrovnání ochabla a naopak vitální presink a celkový pohyb Bednáře ještě nadělal do konce zápasu soupeřově obraně starosti. V 69. minutě se proti němu vyznamenal Schwarzer, ale nakonec to nebylo potřeba, neboť byl českému snajprovi odmáván ofsajd. V příštích okamžicích činilo defenzivě Baggies problémy uhlídat akorát neúnavného Seola, od jiných hostujících borců permanentní nebezpečí nehrozilo. Naopak šest minut před koncem málem rozhodl muž zápas Roman Bednář, avšak svůj dalekonosný pokus namířil jen do břevna. Smutnit příliš nemusel, výhru i tak svému mužstvu zajistil.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

W.B.A doma nezavahají a vyhrají 2 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

ty si pěknej blb vidím že FFC nemáš moc rád ale tví názory jsou hodny pubertáka

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč ho napadáš když má vlastní názor že WBA vyhrají?a mimochodem WBA skutečně vyhráli ole

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje chování je zase hodné idiota...Napadat člověka kvůli tomu že napíše svůj názor, a to že WBA vyhraje, je opravdu k smíchu

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

wba se rozehral a bude pokracovat i proti fulhamu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bednář gol

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nedá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele