35. kolo
02.05.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1:0

Tottenham se po sobotním odpoledni opět přiblížil pohárům. Po ne zrovna záživném fotbalu proti poslednímu West Bromwichi vyhrál zásluhou Jenase, který tak tým ze střední Anglie nejspíše už poslal do nižší ligy.

Vysoké tempo, kterým hosté překvapili, znemožňovalo favorizovanému Tottenhamu zatlačit svého soupeře od úvodních minut. Dlouho se tak zdálo, jakoby oběma týmům už o nic nešlo, přitom pravda byla přesně opačná. West Brom tížen blížícím se sestupem se hrnul do útoku a po rohu mohl gólově potvrdit snažení hostů Koren, ale jeho hlavičku ukryl do své náruče Gomes.

Na druhé straně měl co dělat Carson, aby se ke střele nedostal Lennon, ale s pomocí Olssona se míč dostal mimo nebezpečí. Postupem času se přeci jen hra dostala do očekávaných kolejí a domácí vzali otěže zápasu do svých rukou. Dobrá defenzíva West Bromwiche jim ale znemožňovala dostat se k lepšímu zakončení.

Až poslední pětiminutovka nabídla dvě zajímavé šance domácích. Lennonovu střelu ještě skvělým zákrokem Carson zneškodnil, ale za dvě minuty už musel vytahovat míč z branky. Jearmine Jenas totiž mířil přesně při své střele z rohu vápna. Před poločasovou přestávkou tak svůj tým zase o něco přiblížil pohárové Evropě.

Jestli byl v první čtvrthodince druhého dějství vidět někdo v barvách hostů, byl to bezpochyby Fortune, který však útoky na Gomesovu svatyni nemohl sám utáhnout. Zápas bez šancí pokračoval i nadále, Tottenham se nikam nehnal a hosté z Bromu nevěděli, jak na kompaktní obranu londýnských hrát. Předváděná hra se samozřejmě nemohla líbit manažeru Redknappovi, který nešťastně z lavičky vyhlížel, jak jeho svěřenci nechávají soupeře vrátit se do hry.

Devět minut před koncem mu vrásky přidělal Koren, který nádherně vypálil z dálky a nechal tak vyniknout skvělého Gomese. Za domácí zatápěl soupeři především Lennon, ale když minutu před koncem jeho střela v brance nakonec neskončila, musel se favorit strachovat o své úzké vedení až do posledních vteřin.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

WBA vybojuje alespon bod, ale v boji o zachranu jim to uz nepomuze

Reagovat
cerwi

věří, že WBA boj o záchranu hodně znepříjemníme a sami si pomužem do Uefy.. tip 2:0 COYS!

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele