29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Wigan Athletic 1:2

Výborný první poločas nechal na sebe zapomenout průběhem toho druhého. Branka pět vteřin před ukončením půle totiž zápas takticky svázala a bezzubost Sunderlandu rozhodla o klesajícím obrázku na hru.

Úvod zápasu byl značně rozháraný. Chyby v obranách se kupily, ale "zahanbit" se nenechala ani nepřesnost v útoku. Jenže ve dvanácté minutě přišla jedna taková nepozornost a ponechání prostoru posile Wiganu Benu Watsonovi, který skákající míč napálil bez přípravy přesně k tyčce a dostal hosty krásným gólem do vedení. Celé gólové akci předcházely od branky Wiganu pouhé tři doteky. Své kvality poté ukázal i brankář Kirkland v 17. minutě. Riedovu prudkou a přesnou ránu zpoza vápna vyrazil před sebe, kam si sbíhal Malbranque, jenž pohotově střílel k bližší tyči. Na Kirklandovu dech beroucím zákroku pak nic nemění ani fakt, že dorážka by nebyla uznána pro ofsajd.

K další jedovaté střele z dálky se uchýlil Djibril Cissé, jehož přízemní střelu musel Kirkland krotit nadvakrát. Francouský útočník se pak zákonitě musel omluvit spoluhráčům za uspěchaný konec rychlého protiútoku. Nakonec se však přeci jen domácí radovali z vyrovnání ještě před poločasem. Několik soubojů jeden na jednoho vyznělo lépe pro Sunderland. Ten poslední vyhrál Leadbitter nad nedůrazným Figueroau a pohotovou ranou prostřelil vyběhnuvšího Kirklanda.

Vše se tedy zdálo pro domácí dobré. Jenže těsně před koncem první půle přišel nechtěný střet lokte Figueroay s nosem Jonese, který rozjel rychlý brejk hostů. Samotný rozhodčí ani nestihl přeběhnout blíže k brance a N’Zogbia se po samostatné akci radoval ze svého prvního gólu v sezóně. Fülöp nestačil proti přízemní střele ani spadnout k zemi.

Zdecimovat snahy Sunderlandu o vyrovnání mohl Scharner, který se z levé strany řítil sám na brankáře Fülöpa, ale střelou po zemi na něj nevyzrál, když domácí brankář nohou celkem bez problémů vyrazil. Po hodině hry sehrál Sunderland skvělou akci, kterou po zblokované střele zakončoval přihrávkou Cissé na Malbranquea. Ten sice gól vsítil, ale z metrového ofsajdu, což nemohlo uniknout pomeznímu rozhodčímu.

Sunderland absolutně nevěděl, jak na obranu Wiganu a pasivnější hosté se tak v 73. minutě připsali na své konto i druhou gólem zavánějící střelu. Watsonův krásně točený přímý kop padal k zemi přesně k tyčce, ale Fülöp povedeným zákrokem zachránil naděje svého týmu. To hosté kontrovali druhým gólem z metrového ofsajdu. Tentokrát se (ne)prosadil již jednou úspěšný střelec Leadbitter.

Wigan si poslední čtvrthodinku zkušeně a sebejistě vedení hlídal, zápas tak ani nemohl skončit jinak. Wigan se tak dostává alespoň na chvíli před Manchester City a udělal další krok k pohárové Evropě. Naopak Sunderland se pomalu začíná namáčet do sestupových vod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Black Cats vyhrají 2:0 a bodově se dotáhnou na Latics

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co bylo na prvním poločase tak výborného ... Snad jen tři branky pro nezaujatého diváka. Ale v porovnání s posledním domácím zápasem s Tottenhamem to byl především ze strany Black Cats velmi slabý odvar

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že možná ještě slabší odvar už od tak slabého odvárku se Spurs...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele