12. kolo
08.11.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Portsmouth FC 1:2

Black Cats se poslední dva zápasy vůbec nepovedly, a tak měli co odčiňovat. Ani dnes ale nevyhráli, naopak opět nezískali ani bod. Nad jejich síly byl Portsmouth, jenž otočil stav utkání a zvítězil 2:1. Rozhodující gól vstřelil až v nastaveném čase.

Lepší začátek si Sunderland nemohl ani přát. Po čtyřech minutách hry se totiž dokázal dostat do vedení. Kanonýr Djibril Cissé vyhrál souboj se Solem Cambellem, dostal se až k zakončení a přesně mířenou střelou po zemi otevřel skóre. V 8. minutě byl ale velmi blízko vyrovnání Kranjčar, který však poslal míč z voleje nad. S dalekonosným pokusem to zkoušel také domácí Richradson, ale ani on neuspěl.

Cissé byl dnes v první půli velmi aktivní a hostujícího gólmana několikrát nebezpečně zaměstnal, jako například v 17. minutě, kdy na Jamese vyslal nebezpečnou hlavičku. Extravagantní Francouz o deset minut později pro změnu připravil šanci pro Reida, který ale v tutovce jeden na jednoho zklamal a vybojoval pouze roh. Jedinou zajímavou příležitost na vyrovnání měl Sol Cambell, jenže se svou střelou ani on neuspěl. Brankář Fulop jej dokázal poměrně v poklidu vychytat.

Trenér Keane nebyl spokojený s výkonem Daryla Murphyho, a tak se jej rozhodnul o přestávce nahradit El Hadji-Dioufem. Tato změna se ale Sunderlandu nijak výrazně nevyplatila, navíc v 51. minutě inkasovali vyrovnávací gól. Belhadj získal míč ve středu zálohy, nakonec také vypálil a mířil přesně do míst, kde už gólman Fulop míč zastavit nedokázal.

Portsmouth vstřelený gól hodně nabudil, což předvedl Jermain Defoe, jenž obešel hned tři obránce, ale nedokázal zakončit přesně. Vedení málem na svou stranu zvrátil v 62. minutě opět Djibril Cissé, který sice dokázal míč dostat do sítě, jenže branka nebyla pro ofsajd uznána. Domácí fotbalisté se snažili s výsledkem něco udělat, ale nad Pompeys si žádný velký tlak vypracovat nedokázali. V závěrečných minutách navíc fauloval Diouf v pokutovém území Johnsona a Portsmouth tak vybojoval penaltu. Tu proměnil kanonýr Jermain Defoe a zařídil tak Portsmouthu nesmírně cenné vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele