33. kolo
18.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Hull City 1:0

Hull je na hřištích soupeřů mnohem nebezpečnější než doma a toužil to také dnes potvrdit. V důležitém záchranářském souboji se Sunderlandem ale podlehl 0:1 a opět se tak přiblížil o něco blíže sestupu. Jediným přesným střelcem se v tomto zápase stal domácí kanonýr Djibril Cissé.

Fanoušci v prvním poločase rozhodně neviděli podívanou, která by ohromovalo svou krásnou a vstřelenými brankami. Ani jeden celek si dlouhou dobu nedokázal vypracovat nějakou zajímavou šanci, která by skutečně zaváněla gólem. Gólmani tudíž mnoho těžké práce neměli. Domácí Craig Gordon musel řešit nepříjemnou situaci v 27. minutě, kdy se ho pokoušel hlavičkou po centru Geovanniho překonat Kevin Kilbane. Když už vše nasvědčovalo tomu, že v úvodní pětačtyřicetiminutovce gól nepadne, udeřil domácí útočník Djibril Cissé. V nastaveném čase totiž dokázal právě jeho gól hlavou poslat Sunderland do velmi důležitého vedení.

Po změně stran Black Cats málem přidali i druhou branku. Do kolonky úspěšných střelců se mohl opět zapsat Cissé. Francouzského útočníka našel skvěle Kenwyne Jones, Cissé se následně podíval na čárového rozhodčího, zda nemává ofsajd, a poté pokračoval na gólmana Myhilla, kterého zaměstnal nebezpečným pokusem. Hostující gólman ovšem předvedl vynikající zákrok. Sunderland hrál o poznání lépe než Hull a snažil se přidat druhý pojišťující gól, který by mu dozajista přidal na klidu.

Také Tigers se však dokázali dostat do nebezpečné šance a málem domácím fandům způsobili nepříjemný šok. V 75. minutě jim totiž příliš mnoho k úspěšnému zakončení nechybělo. Pěkným centrem našel útočníka Folana před bránou Sunderlandu Sam Ricketts, jenže irský dlouhán neposlal svou hlavičku do území tří tyčí a spálil tak největší šanci svého celku v zápase. Z velké dálky zkoušel následně štěstí Manucho, jenže vedl si obdobně jako jeho kolega z útoku.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tři body zůstanou doma, Black Cats porazí Tigers 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, ale kua tady uz tygri musej zabrat a sebrat vsechny 3 body. I kdyby to melo bejt v 90. minute jako na Fullhamu.

Reagovat
Tomtaf

6:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele