14. kolo
22.11.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke City - West Bromwich Albion 1:0

West Bromwich Albion zůstává i po neúplném 14. kole na posledním místě Premier League. Dlouho se zdálo, že utkání dvou nováčku nenajde vítěze. Ale v 84. se prosadil Sibidé, který rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou Stoke City.

Začátek utkání byl ovlivněn zraněním domácího útočníka Kitsona, který byl po jednom ze soubojů odnesen na nosítkách ze hřiště a musel být vystřídán. Jak se později ukázalo, Kitsona ze hry vyřadilo zraněné koleno.

První vážnější šanci přinesla až dvacátá minuta a dalekonosný pokus Sidibeho, gólman hostů dokázal tento pokus ztlumit se svých rukavicích. V útoku nebezpečnější domácí tým měl další dobrou příležitost o pár chvil později, ale Higginbotham nedokázal dopravit míč do sítě i přesto, že měl dost času si balón ideálně připravit.

West Bromwich se prezentoval za první poločas jedinou vážnější šancí, ale útočník Miller prohrál souboj s početnější obranou domácích. Na konci prvního poločasu se po strkanici s hostujícím Meitem dožadoval odpísknutí pokutového kopu střídající Cresswell, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Druhý poločas začal dobrou příležitostí Stoke City, ale gólman hostů se proti střele Soarese prezentoval dobrým zákrokem. Hosté ohrožovali domácí branku sporadicky, většina jejich útoků končila před pokutovým utkáním Stoke City. Dvacet minut před koncem se do pokutového území probíjel Sidibe, při souboji s obráncem Olssonem upadl, ale ani tentokrát se penalta nepískala. S přibývajícími minutami se hra začala kouskovat a na obou stranách bylo k vidění množství faulů.

O osudu utkání rozhodla 84. minuta. Domácí vyrazili do rozhozené obrany West Bromwiche, Sidibe si naběhl na přesný centr Higginbothama a povedenou střelou zajistil Stoke City velmi cenné tři body. Ze souboje nováčků tak vyšli jako vítězové domácí fotbalisté a v neúplné tabulce se posunuli na třináctou pozici, hosté zůstávají na posledním místě.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

W.B.A potřebuje už bodovat a s kým jiným po dlouhé době proher než právej s vyrovnaným nováčkem ze Stoke. Favorizuju W.B.A tip 02, ale je možná remíza (2:2)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele