26. kolo
21.02.2009 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Portsmouth FC 2:2

Záchranářský souboj mezi Stoke a Portsmouthem dlouhou dobu nudil, i přesto ale v závěrečné dvacetiminutovce diváci viděli hned čtyři branky, po dvou na obou stranách.

Důležitost tohoto zápasu si oba celky hodně dobře uvědomovaly, a proto se po většinu zápasu snažily hlavně neudělat chybu, po které by inkasovaly a jejich šance na vítězství tak rázně klesly. V prvním poločase nám toho, jak už bývá v zápasech Stoke zvykem, mnoho nenabídly. Šancí jak šafránu a góly žádné. Diváci se tak nad předváděnou hrou hlavně nudili.

Utkání přitom začalo poměrně slibně a v úvodních minutách nescházelo mnoho a Potters se mohli dostat do vedení. Pugh poslal centr do pokutového území na Beattieho, který se však ke střele nedostal, míč ale doputoval k Sidibemu, který ihned vypálil a od inkasování zachránil Portsmouth až zákrok Basinase. Dlouhou dobu žádné šance nepřicházely, vše se změnilo až před přestávkou. V 39. minutě po centru zakončoval vedle Faye a v nastaveném čase mohl skórovat Crouch. Ten si sice sklepnul Kranjčarův centr na prsa a z voleje vypálil, jenže jeho střela byla zblokovaná.

V 50. minutě mohlo mít Stoke skutečně gólovou příležitost. Jenže James Beattie zklamal. Skvělý centr Liama Lawrence si totiž nedokázal dobře zpracovat a míč mu odskočil přímo k brankáři Davidu Jamesovi, který jej lapil a celou šanci zlikvidoval. Hostující Peter Crouch daroval domácím fotbalistům za dalších deset minut přímý kop ze zajímavé pozice, ale Pugh poslal míč hodně nad břevno.

Bohužel ani po změně stran se předváděný fotbal nijak nezlepšil, opět to byl především boj o každou píď hřiště, kde scházela fotbalovost. Jednu za mála gólovek měl v 66. minutě Crouch, po centru Pennanta ale hlavou zamířil nad. V 75. minutě přišel jeden z nejdůležitějších momentů utkání. Střelou pod Sorensenem se prosadil Niko Kranjčar. Ten, kdo si myslel, že inkasovaný gól Stoke položí, byl na omylu. Ba naopak. Domácí fotbalisté ožili a utkání dokázali ještě otočit. Hrdinou se stal James Beattie, který dvěma přesnými zásahy zařídil pro Stoke vedení. To však až do konce zápasu nevydrželo. V poslední minutě utkání si totiž omylem srazil do vlastní brány centr Hreidarssona Showcross.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele