32. kolo
11.04.2009 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle se doslova protrápil k remíze se Stokem

Alan Shearer si z pozice manažera Newcastlu připsal první bod do tabulky. Zařídil ho mladík, považovaný shodou okolností za jeho nástupce, jménem Andy Carroll. Ten trápící se Straky vysvobodil bezmála deset minut před koncem.

Úvodní okamžiky utkání naznačily, že cesta obou mužstev ke gólu by mohla vést vzduchem. Zatímco se totiž na jedné straně dostal po rohu k povedené hlavičce Shawcross, na opačném konci hřiště pro změnu hlavou zakončoval nevelký Michael Owen. V ani jednom z obou případů nescházelo mnoho, aby se již takhle brzy otvíralo skóre. Ve 13. minutě se pro změnu v pokutovém území soupeře dobře orientoval Beattie, ale u levé tyčky míč jen škrtl a připraveného Harpera proto na švestkách nenachytal. Hned nato zase hostující brankář poněkud zaspal při výběhu a umožnil tak Fullerovi hlavičkovat do odkryté branky. Tu však domácí forvard trestuhodně netrefil. Nicméně na Britannia Stadium se divák nemohl nudit byť jen vteřinku. Hrálo se povětšinou stylem nahoru-dolů, přičemž o něco více ze hry měl pravděpodobně Newcastle.

To mu však bylo absolutně k ničemu, když ve 33. minutě jeho zadáci zaspali při bránění rohového kopu a zcela volný stoper Faye, ironicky někdejší hráč právě Newcastlu, zase o kousek přiblížil Straky k sestupové propasti. Nutno ovšem jedním dechem dodat, že se původně roh pískat ani neměl, míč putoval za brankovou čáru od Fullerova stehna. Závěr svižné první půle a také obličej Jamese Beattieho pak bohužel poskvrnilo Bassongovo nepěkné loketní představení, které bylo rozhodčím potrestáno alespoň žlutou kartou. Úplnou tečku za úvodním dějstvím učinil nakonec Fuller, jehož štiplavý projektil donutil Harpera k pěknému reflexivnímu zákroku.

Hned pro začátek druhého poločasu si hostující celek, lépe řečeno jeho defenzivní složka, pro své příznivce přichystal malou pikantérii - a sice den otevřených. Jednou větral Fuller, aby Shawcross po jeho centru hlavičkoval do dobře postaveného Edgara, podruhé propadl centr z levé strany na zadní tyč k Fayemu, jehož střele se do cesty opět postavil soupeř, jmenovitě Taylor. V 53. minutě se pro změnu na ose hřiště uvolnil Whelan, z dobré pozice však vypálil přímo do Harpera. Až posléze Potters poněkud polevili a dovolili protivníkovi se dostat do hry. Avšak Newcastlu z takové shovívavosti zrovna těžit nešlo, za zmínku stojí snad jen nepřesná hlavička Ameobiho po centru Duffa z 65. minuty.

Přesto se čím dál častěji otevírala okénka v obraně hostí. Jednoho takového využil v minutě sedmdesáté Etherington, kterého ovšem na poslední chvíli rozhodil Beye a nakonec z toho bylo jen tuze nepřesné zakončení nadějné příležitosti. Ale ani Newcastle nehodlal složit zbraně a v 77. minutě si díky střídajícímu Carrollovi vytvořil patrně největší svou šanci dosavadního průběhu zápasu. Vytáhlý mladík však prozatím centr Taylora nevtěsnal mezi tři tyče. Vše si vynahradil za čtyři minutky - tehdy k němu nasměroval lehký oblouček Duff a "nový Shearer" v nelehké pozici odrazil hlavou balon přesně na vzdálenější tyč. Sörensen byl bez šance. Pak už se víceméně jen dohrávalo, žádné z mužstev nejevilo nějaké přehnané úsilí strhnout utkání na svou stranu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1-2

Reagovat
Devil

Doufam,ze Shearer nedovoli,aby Newcastle spadl. tip:1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Straky to dokážou tip: 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele