30. kolo
21.03.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Middlesbrough FC 1:0

Důležitý záchranářský souboj mezi Stoke a Middlesbrough směřoval do remízového konce, v závěrečných minutách utkání ale dokázal domácí Shawcross vstřelit rozhodující gól střetnutí.

Domácí fotbalisté mohli své fanoušky potěšit už po pouhých šesti minutách hry, kdy měli skutečně velkou šanci, jak vstřelit gól. Dlouhý aut Roryho Delapa se nakonec dostal až k útočníku Jamesi Beattiemu, který poměrně zblízka napálil míč na bránu Jones. Ten se ale předvedl a míč vyrazil rukou na roh. V 13. minutě se děly zajímavé věci před bránou Stoke. Po centru Downinga hlavičkoval nebezpečně obránce McMahon, ale Sorensen jeho pokus vyrazil.

Dánský gólman ve službách Potters se dnes skutečně několikrát zapotil. Po první šanci Boro musel hned po pár okamžicích likvidovat další tutovku Tuncaye. Turecký reprezentant se pokusil ohrozit bránu domácích také v 32. minutě, míč ale poslal nad. Poslední šance první půle přišla až v samotném závěru, po Downingově centru se snažil o zakončení Huth, jenže svou dobrou příležitost nevyužil.

Po změně stran se hrál fotbal se zajímavými šancemi na obou stranách, a tak se diváci určitě nenudili. V rozmezí 57. - 59. minuty mělo Middlesbrough hned dvě příležitosti, jak se dostat do vedení, jenže opět potvrdilo svou střeleckou nemohoucnost. Síť mohl jako první rozvlnit Gary O’Neill, jenže Thomas Sorensen opět vytáhl další povedený zákrok. Krátce na to naopak Tuncay nastřelil pouze boční síť, a tak se skóre stále neměnilo.

Možnost s tím něco udělat měl domácí James Beattie, jenže zhruba ze tří metrů poslal míč nad bránu. Anglický kanonýr si vedl obdobně také v 70. minutě, kdy hlavičkoval nepřesně po centru Lawrence. Přesně po patnácti minutách hry potvrdilo Stoke, že v poslední desetiminutovkách zápasů bývá nejnebezpečnější. Za záda Jones poslal míč stoper Shawcross a rozhodnul tak dnešní duel.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele