15. kolo
29.11.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vyrovnaný souboj nováčků zaslouženě skončil nerozhodně

Stoke podruhé v řadě na dalšího nováčka Premier League nevyzrálo. Dokonce mohlo Hullu na svém hřišti i podlehnout, nebýt spekulativní penalty Fullera, která definitivně rozhodla o dělbě bodů na Britannia Stadium.

Zkraje klíčového souboje dvou nováčků se hrálo především po stranách, obě obranné řady však byly dostatečně ostražité, a tak zpočátku neměl ani Myhill, ani Sorensen příliš práce. Prvně jmenovanému brankáři nepřidělal starosti ani ve 13. minutě pálící Diao, neboť v první alespoň trochu zajímavé příležitosti minul.

Zanedlouho nadešel premiérový test rovněž pro hostujícího brankáře, když ho z 20 metrů prověřil Marlon King. Až po půlhodině hry se začalo pořádně blýskat před oběma brankami. Do té doby ještě z pravé strany vyzval Sidibé ke skórování Fullera, jeho pokus ale včas stihl zablokovat stoper Turner.

Také poloviční šance Fullera ze 32. minuty vyšuměla do ztracena díky pohotovému zákroku soupeřova zadáka, tentokráte Zayatteho. Za pět minut nadále aktivnější Potters konečně využili své zbraně, prudkých autů Delapa, když se Sidibé oprostil od svého strážce Turnera, aby hlavičkoval přímo do Myhillovy náruče. Přes optickou převahu Stoku to byl nakonec Hull, kdo se ještě v nastavení první půle ujal vedení. Na hranici šestnáctky se pohotově z otočky prosadil Marlon King, brankář Sorensen byl bez šance.

Dle scénáře nápadně podobnému tomu ze začátku první půle se rozehrálo i druhé dějství. Stoke byl opět o poznání aktivnější, ale hned ve 46. minutě Myhill excelentně po své pravici zasáhl proti Fullerově hlavičce z autu. O pět minut později jen o kousíček minuly centr Soarese z přímého kopu hlavy Higginbothama a Corta. Hull byl i nadále v útlumu a o vedení také nakonec přišel. Ne však ještě v minutě 63., kdy na Tongeův lahodný pas jen málem dosáhl klouzající Delap.

Potters se dočkali vyrovnávací trefy až díky neomalené simulaci Fullera. Ten se skácel v 71. minutě k zemi poté, co došlo k jeho minimálnímu sblížení s brankářem Myhillem, a následně sám pokutový kop proměnil. Hull, jmenovitě Geovanni, si to však nedal jen tak líbit. Brazilský mág hned v 77. minutě jen o kousek minul z hranice velkého vápna levou šibenici Sorensenovy svatyně. Pár okamžiků před závěrečným hvizdem však mohl Faye dokonce rozhodnout o tom, že se body dělit nebudou. Mizerný první dotek s balonem po centru Tongeho mu to však ve skvělé příležitosti nedovolil.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0(oba fuller)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele