28. kolo
04.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neproduktivní Bolton selhal na půdě Stoku

Jen pár opravdových gólových příležitostí stačilo Stoku k domácímu vítězství nad Boltonem. Zatímco Trotters se utápěli v neproměňování jedné šance za druhou, na střelce Potters byl dnes opravdu spoleh.

Šance Elmandera z deváté minuty, při níž švédský forvard donutil Sorensena k instinktivnímu zákroku, předznamenala směr, jakým se bude ubírat první dějství. To totiž poměrně nečekaně opanovali hostující fotbalisté. A bylo by to všechno ještě veselejší, kdyby ve 12. minutě defenziva Trotters nepodcenila umění Jamese Beattieho. Někdejší opora Sheffieldu United měla dostatek času na rozmyšlenou a ranou po pravé ruce Jaaskelainena otevřela skóre. Od té doby už to bylo celé prakticky jen a jen o Wanderers a jejich střelecké impotenci.

Po čtvrthodině hry na Elmanderovo prodloužení autového vhazování nezvládl nikdo reagovat, o pár okamžiků později zase vytáhlý Švéd přecenil své možnosti a z uctivé vzdálenosti vysoko přestřelil. A když už hosté trefili prostor mezi třemi tyčemi, pro Sorensena to neznamenalo žádnou velkou námahu. Jako třeba ve 23. minutě, kdy Taylor pálil přímo do náruče dánského brankáře. Ani Potters nebyli tak úplně bezzubí. Po chvíli se totiž důrazný Higginbotham protlačil k nepřesné koncovce. Poslední slovo měli před přestávkou opět svěřenci Garyho Megsona. Ze zajímavé pozice zahrával přímý volný kop Matt Taylor, Sorensena však ani tato povedená střela nezaskočila.

Po znovuzahájení střetnutí nebylo delší dobu moc na co koukat. Až v 67. minutě vzbudil trochu vzruchu před brankou Sorensena přímý volný kop Daviese. Dánský brankář musel vyrážet na roh, z něhož pak padla neregulérní branka, někdejší jednička Aston Villy totiž byla faulována. A tak přišla 73. minuta a konečná pro snaživý Bolton. Na Whelanův projektil ještě sice Jaaskelainen stačil reagovat, jenže pak už se nenašel nikdo, kdo by zabránil Fullerovi v dorážce - 2:0. Aby toho nebylo málo, za šest minut mohlo být hotovo definitivně, Sonko však po rohu orazítkoval jen břevno.

Samotný závěr duelu patřil takřka výhradně Trotters, těm to ovšem nebylo nic platné. V 84. minutě totiž po standardce Marka Daviese hlavičkoval jeho jmenovec Kevin přímo do Sorensenovy náruče, ke konci nastavení si zase bravurní Sorensen smlsl na povedeném voleji Elmandera. Tyto dvě tutovky Boltonu ještě oddělil průnik Lawrence po přistrčení Beattieho, Jaaskelainen ovšem situaci jeden na jednoho vyřešil znamenitě.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taka remiza bude.stoke dama vedia hrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele